Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη «αμερικανού κατασκόπου»

Νέο κατασκοπευτικό θρίλερ μεταξύ Κρεμλίνου και Δύσης.
Alivago via Getty Images

Η Ρωσία συνέλαβε στην Μόσχα αμερικανό πολίτη που κατηγορείται για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες του FSB.

Ο Αμερικανός συνελήφθη την Παρασκευή «καθώς διέπραττε πράξη κατασκοπείας» και διεξάγεται ποινική έρευνα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του FSB.

Το όνομα του Αμερικανού, όπως παρουσιάζεται στα ρωσικά είναι Paul Whelan.

Καμία άλλη πληροφορία δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στην δημοσιότητα.

Οι ρωσικές αρχές ενημέρωσαν και επισήμως τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενώ έχει ήδη ζητηθεί να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον συλληφθέντα από το αμερικανικό προξενείο.

Η σύλληψη έρχεται σε μια περίοδο που η Μόσχα κατηγορείται από χώρε της Δύσης για σειρά υποθέσεων κατασκοπείας. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση οι αιτιάσεις της Μεγάλης Βρετανίας πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στην Αγγλία.

Στην ίδια στιγμή η ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, κρατείται στις ΗΠΑ και τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συνωμοσία» με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της Ρωσίας». Η ίδια παραδέχθηκε την ενοχή της ενώ το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή