Οι πιο ακριβές και φθηνές πόλεις στον κόσμο για το 2019

Την πρώτη θέση τη μοιράζονται τρεις πόλεις.
primeimages via Getty Images

Οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου αποκαλύφθηκαν από το Economist Intelligence Unit’s 2019 Worldwide Cost of Living Survey και η πρώτη θέση μοιράστηκε διά του τρία. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χώρες που αυτή την περίοδο περνάνε κρίση, μεταξύ αυτών η Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο.

Η ετήσια έρευνα, η οποία αξιολογεί το κόστος πάνω από 150 αντικειμένων σε 133 πόλεις σε όλο τον κόσμο, δείχνει και φέτος το Top 10.

Συγκεκριμένα, το Παρίσι, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, είναι αυτές που στέφθηκαν πρωταθλήτριες. Η πρώτη, μάλιστα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα από το 2003, ενώ η Σιγκαπούρη ανέβηκε τρεις θέσεις από το περασμένο έτος, φέρνοντάς της για πρώτη φορά στην κορυφή.

Η Οσάκα της Ιαπωνίας ανέβηκε έξι θέσεις και τώρα κατέχει την πέμπτη θέση μαζί με τη Γενεύη της Ελβετίας.

Η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες είναι οι μοναδικές πόλεις των ΗΠΑ στις 10 κορυφαίες πόλεις, με το Big Apple να περνά έξι θέσεις από πέρυσι και να φτάνει στην έβδομη θέση, που μοιράζεται με την Κοπεγχάγη της Δανίας.Το Λος Άτζελες συμπληρώνει τη δεκάδα μαζί με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Ψηλά στην Ευρώπη, οι ελβετικές πόλεις Ζυρίχη και Γενεύη, που έρχονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση(με την Οσάκα) αντίστοιχα, είχαν το υψηλότερο κόστος όταν αφορά δαπάνες νοικοκυριού, προσωπικής φροντίδας, αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Η υψηλή θέση της Κοπεγχάγης, που τη μοιράζεται με τη Σεούλ, θεωρήθηκε ότι οφείλεται σε σχετικά υψηλά έξοδα μεταφοράς, αναψυχής και προσωπικής φροντίδας.

Η Κωνσταντινούπολη έχει καταστεί πολύ λιγότερο δαπανηρή, χάνοντας 48 θέσεις (βρίσκεται στην 120η θέση) εν μέρει λόγω της μείωσης της αξίας της τουρκικής λίρας.

Το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης αυξηθεί. Η αύξηση των εγχώριων τιμών το έφερε στην 22η θέση.

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις:

1. Σιγκαπούρη

1. Παρίσι, Γαλλία

1. Χονγκ Κονγκ

4. Ζυρίχη, Ελβετία

5. Γενεύη, Ελβετία

5. Οσάκα, Ιαπωνία

7. Σεούλ, Νότια Κορέα

7. Κοπεγχάγη, Δανία

7. ) Νέα Υόρκη

10. Τελ Αβίβ, Ισραήλ

10. Λος Άντζελες

Οι 10 πιο φθηνές πόλεις:

  1. Κάρακας, Βενεζουέλα

  2. Δαμασκός, Συρία

  3. Τασκέντ, Ουζμπεκιστάν

  4. Αλμάτι, Καζακστάν

  5. Μπανγκαλόρ, Ινδία

  6. Καράτσι, Πακιστάν

  7. Λάγος, Νιγηρία

  8. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

  9. Τσεννάι, Ινδία

  10. Νέο Δελχί, Ινδία

Προτείνετε μια διόρθωση