Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε πεζοδρόμια της Αθήνας, δωρεά της Protergia

Οι 25 σταθμοί θα προσφέρουν δωρεάν φόρτιση για έναν χρόνο και καλύπτουν 19 περιοχές του Δήμου Αθηναίων.
Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε πεζοδρόμια της Αθήνας, δωρεά της Protergia
Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε πεζοδρόμια της Αθήνας, δωρεά της Protergia
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - PROTERGIA

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων: «Υιοθέτησε την πόλη σου», η Protergia έκανε δωρεά και εγκατέστησε το μεγαλύτερο δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με 25 σημεία φόρτισης, καλύπτοντας 19 περιοχές του δήμου καθώς και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Μάλιστα, στα 25 αυτά σημεία, η φόρτιση των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, θα προσφέρεται δωρεάν!

Τα σημεία βρίσκονται: Λιοσίων 22 (πλατεία Βάθη), Σκουφά 13 (Κολωνάκι), Λουκιανού 7 (Κολωνάκι), Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου, Ιλίσια), Αρχιμήδους 23Β (Παγκράτι), Ηρώδου Αττικού (έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο), Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου), Ηρακλειδών 66 (Θησείο), Ευμολπιδών 34 (Γκάζι), Βελβενδού 47 (Άνω Κυψέλη), Χρήστου Μάντικα (Κυψέλη, μπροστά από πάρκο), Φειδιππίδου 30 (Αμπελόκηποι), Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας (Αμπελόκηποι), Σούτσου (παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη), Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα (Μετς), Λ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης (Άγιος Αρτέμιος), Ιακωβίδου 1-3 (Πατήσια) και Αθηνάς & Λυκούργου (Ομόνοια).

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί σταθμός φόρτισης και στην Τριπόλεως 25, στον Κολωνό.

Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε πεζοδρόμια της Αθήνας, δωρεά της Protergia
Οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης σε πεζοδρόμια της Αθήνας, δωρεά της Protergia
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - PROTERGIA

«Σε μία εποχή που η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανθεκτικότητα των πόλεων, πρωτοβουλίες όπως αυτή δίνουν τον τόνο της νέας περιόδου για την Αθήνα. Η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στην πρωτεύουσα μέσα από κίνητρα όπως η δωρεάν, σε πρώτη φάση, διάθεση των φορτιστών σε συνδυασμό με άλλες παρεμβάσεις -δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι περιπάτου, σύγχρονα πεζοδρόμια- συνθέτουν την εικόνα της αναβαθμισμένης Αθήνας για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά και με αφοσίωση», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ η γενική διευθύντρια Επικοινωνίας & Στρατηγικής Marketing της MYTILINEOS, Βίβιαν Μπουζάλη, επισήμανε ότι: «Η Protergia δείχνει το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση, πιστή και συνεπής στο όραμά της να σχεδιάζει υπηρεσίες και προϊόντα με επίκεντρο τις ανάγκες των καταναλωτών, σε προσιτές και ανταγωνιστικές τιμές. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για μία νέα βιώσιμη καθημερινότητα στην πρωτεύουσα, προσφέροντας το πρώτο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, με την εγγύηση ποιότητας της MYTILINEOS.

Εξάλλου, είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία και από τις πρώτες στην Ευρώπη και τον κόσμο, που έθεσε σαφείς στόχους και δεσμεύτηκε στην ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος. Γινόμαστε λοιπόν πρωτοπόροι, καθώς δείχνουμε το δρόμο για έναν πιο πράσινο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο ζωής που περνά μέσα από τη βιώσιμη κινητικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Protergia έχει ήδη εισέλθει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση, με τα προγράμματα Charge Home Complete / Charge Business Complete, που απευθύνονται σε κατόχους ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, η Protergia φροντίζει για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φορτιστών, καθώς και για την τεχνική υποστήριξη για την εξασφάλιση της ομαλής τους λειτουργίας. Τέλος, το ανταγωνιστικό προϊόν «πράσινης» Ηλεκτρικής Ενέργειας Charge Home Energy MVP, που σχεδιάστηκε ειδικά για κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων, φιλοδοξεί να καταστήσει πιο προσιτή την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με σημαντική εξοικονόμηση στον καθημερινό ανεφοδιασμό.

Καταλήγοντας, μέσω του Protergia ChargeApp, που είναι πλέον διαθέσιμο για iOS & Android, οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να αναζητούν τα πλησιέστερα σε εκείνους σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, να εκκινούν, παρακολουθούν και διακόπτουν τις συνεδρίες επαναφόρτισης των ηλεκτρικών τους οχημάτων, αλλά και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την εξέλιξη των συνεδριών τους σε πραγματικό χρόνο.