Οι βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς είναι οι καλύτερες και κοντράρονται με την Black Friday

Με μια δράση ουσιαστική που κρύβει όμως και αρκετό χιούμορ.
|
FotoDuets via Getty Images

Μπορεί μία στις δύο διαφημίσεις τις τελευταίες ημέρες να αφορά την Black Friday και να μπαίνουμε ακόμη και σε φαρμακεία που σπεύδουν να μας ενημερώσουν πως συμμετέχουν στην παγκόσμια γιορτή του καταναλωτισμού (true story) αλλά υπάρχουν και κάποιοι που αντιστέκονται στην όλη φρενίτιδα.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν την ώρα που δεν έχει μείνει κατάστημα για κατάστημα που να μην ζητά την καταβολή του οβολού μας, οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς μοιάζει να αντιστέκεται καλώντας τους κατοίκους σε μια «Book Friday».

Στόχος μάλιστα της δράσης, είναι «να περάσουν οι μέρες διαβάζοντας και όχι ξοδεύοντας», όπως λένε οι διοργανωτές.

Έτσι σήμερα, Παρασκευή το κοινό της κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμαριάς και των άλλων πέντε παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου, θα δανείζει με μία κάρτα, μέχρι και 15 βιβλία και όσοι τα δανειστών θα μπορούν να τα επιστρέψουν εντός 30 ημερών.

Kalamaria Library

«Με όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται για την Black Friday αποφασίσαμε να το διακωμωδήσουμε και να προχωρήσουμε, για πρώτη φορά, σ΄αυτή τη δράση, σε όλες τις βιβλιοθήκες του δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμενά, διευκρινίζοντας ότι ο δανεισμός σε καθημερινή βάση, αφορά μέχρι έξι βιβλία για 15 εργάσιμες μέρες.
«Αυτή τη φορά όμως, θέλουμε να δώσουμε μια άλλη εναλλακτική στον κόσμο και να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Ήδη μάλιστα, η πρωτοβουλία μας έχει τεράστια ανταπόκριση αφού δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα που μας ζητούν να μάθουν αν η δυνατότητα δανεισμού 15 βιβλίων για περισσότερο από έναν μήνα θα συνεχιστεί και άλλες μέρες».

Ο δήμος Καλαμαριάς, εκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη στην οδό Αργυρουπόλεως, διαθέτει άλλες 5 παιδικές βιβλιοθήκες, την Δαήδειος, στην οδό Ελλησπόντου, τη Δανιηλίδειος, στην Αιμ. Γρεβενών, στο Καραμπουρνάκι και την Κηφισιά και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην Καλαμαριά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Καλαμαριάς δίνει κάθε χρόνο σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη 2.500 ευρώ για την αγορά νέων εκδόσεων και άλλα 3.000 ευρώ για προμήθεια βιβλίων στην κεντρική βιβλιοθήκη».