ΔΙΕΘΝΕΣ
30/01/2020 14:46 EET

Οίκοι μόδας και πολυτελών ειδών αξεσουάρ διαθέτουν 2,8 δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

14,5εκατ. δολάρια από τον Κινέζο Κροίσο και ιδιοκτήτη της Alibaba, Τζακ Μα.

eyewave via Getty Images

Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι όμιλοι πολυτελών ειδών ένδυσης και αξεσουάρ LVMH (Louis Vuitton, Fendi, Dior), Kering (Gucci, Bottega Veneta, Balenciaga) και Swarovski έχουν δεσμευθεί να διαθέσουν το ποσό των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια, σύμφωνα με το WWD.

«Οι σκέψεις μας είναι στους πολλούς που επηρεάζονται από τη νέα επιδημία κορονοϊού και γι ’αυτό αποφασίσαμε να χορηγήσουμε κεφάλαια ως άμεση συνεισφορά για να βοηθήσουμε» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό στο WWD. Ένα μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας θα διατεθεί απευθείας στον Κινεζικό Ερυθρό Σταυρό.

Επίσης ο ιδιοκτήτης της Alibaba και πιο πλούσιος Κινέζος, Τζακ Μα ανακοίνωσε πως διαθέτει για τον ίδιο σκοπό το ποσό των 14,5δισ. δολαρίων. 

 

Η απόφαση των ομίλων μόδας να διαθέσουν οικονομική βοήθεια δεν είναι μόνο μία ενέργεια αλτρουισμού, αλλά συνδέεται και με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς ο ιός έχει κλονίσει την παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά. Το 2019, η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως μεγαλύτερη αγορά πολυτελών ειδών μόδας, ενώ οι Κινέζοι πελάτες υπολογίζεται πλέον ότι αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο της αξίας των αγορών πολυτελών ειδών, σύμφωνα με αναφορά των Financial Times.

 

Sponsored Post