Οικονόμου: Δεν μας ικανοποιεί η πρόταση για πλαφόν στα 275 ευρώ

«Εμείς θα επιμείνουμε στην πρόταση μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις συζητήσεις αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας.
Eurokinissi

Τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το ύψος του πλαφόν που συζητείται από τους υπουργούς Ενέργειας εξέφρασε ο Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ.

«Είναι αυτονόητο ότι καθόλου δεν μας ικανοποιεί η πρόταση αυτή. Τα 275 ευρώ δεν είναι στο πλαίσιο της φιλοσοφίας, ούτε μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας. Εμείς θα επιμείνουμε στην πρόταση μας, πρόταση που έχουν αγκαλιάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να μην σπαταληθεί άλλος χρόνος», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι «όσο διαρκεί η κρίση η κυβέρνηση θα εξακολουθεί να στηρίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι ξεκάθαρο.»

Για την στήριξη των δανειοληπτών

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες και με τους servicers με έναν διπλό σκοπό. Πρώτα από όλα στους ανθρώπους που έχουν «κόκκινα» δάνεια να αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες από την πλευρά τραπεζών και servicers, να αξιοποιήσουν σε απόλυτο βαθμό τις νομοθετικές δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να υποστηριχθούν οι συμπολίτες μας αυτοί και κυρίως οι πιο ευάλωτοι. Σε ότι αφορά την απειλή δημιουργίας μίας νέα γενιάς «κόκκινων» δανείων εξαιτίας του δυσμενούς περιβάλλοντος, η κυβέρνηση αναμένει από την πλευρά των τραπεζών πρωτοβουλίες σε κατευθύνσεις που θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των δανειοληπτών. Παρακολουθούμε το θέμα, είμαστε σε επικοινωνία με τις τράπεζες και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει για να υποστηριχθεί η ελληνική κοινωνία, θα γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

«Πυρά» κατά του Αλέξη Τσίπρα

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε μία σειρά από κυβερνητικές δράσεις και άσκησε έντονη κριτική για τις θέσεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας περιοδεύει στην περιφέρεια αναλωνόμενος σε λόγια και αφελείς διαπιστώσεις, που σκοπό έχουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, στο κακό παρελθόν της, στη χώρα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας, καθώς στην ουσία εισηγείται την ανάσχεση, την κατάργηση κρίσιμων δυνατοτήτων και πολιτικών που πέτυχε η Κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εστιάζοντας κυρίως στο θέμα της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Ο Πρωθυπουργός, με τη διαπραγμάτευση την οποία έκανε, έχει κερδίσει για λογαριασμό της Ελλάδας τους περισσότερους πόρους κατά κεφαλήν στην Ευρώπη για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η υλοποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0, που εξελίσσεται απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, θα έχει ως συνέπεια να έχουμε μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% και τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων απασχόλησης μέχρι το 2026.

Αυτό το σχέδιο, αυτήν την πορεία ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως μπορεί να την σταματήσει. Φαντασιώνεται την ανάσχεση αυτή της πορείας με μια ακόμη νέα «περήφανη διαπραγμάτευση» του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θέση που δεν δηλώνει μόνο άγνοια, αλλά καθίσταται και επικίνδυνη όταν διατυπώνεται δημοσίως καθώς θα είχε τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για την Πατρίδα. Αναδεικνύεται περίτρανα και εδώ, και με αφορμή τις περιοδείες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια ότι ο Πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας, ενώ ο κ. Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.