Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια απέναντι στην ακρίβεια

«Η χώρα μας δεν πανικοβάλλεται και μπορεί να απαντήσει στην οποιαδήποτε πρόκληση» η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις νέες απειλές Ερντογάν.
|
.
.
Eurokinissi

Ένα από τα βασικά θέματα του μπρίφινγκ από τον Γιάννη Οικονόμου ήταν η αντιμετώπιση της ακρίβειας. Με αφορμή και την έναρξη λειτουργίας του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ένα ακόμη «όπλο» στον αγώνα καταπολέμησης της ακρίβειας και στον αγώνα αντιμετώπισης των δυσκολιών της καθημερινότητας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι έλεγχοι για την αποστολή των τιμοκαταλόγων θα γίνονται από τη ΔΙΜΕΑ και θα είναι εντατικοί.

«Το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι ένα ακόμη εργαλείο που προστίθεται στα όσα ήδη εφαρμόζουμε στο επίπεδο λειτουργίας της αγοράς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Θυμίζω χαρακτηριστικά το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους, τους ελέγχους των αποθεμάτων, τους ελέγχους απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας. Το πρόβλημα της ακρίβειας είναι παγκόσμιο και τόσο μεγάλο, έτσι ώστε καμιά χώρα από μόνη της να μην μπορεί να το μηδενίσει. Αλλά παρότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, η Ελληνική Κυβέρνηση -όπως γνωρίζουν καλά οι πολίτες- δεν έχει καταθέσει τα όπλα, δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιστεκόμαστε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας και με όσα καινούργια δημιουργούμε.

Στόχος της προσπάθειας που αναπτύσσεται με το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι αφενός να υπάρχει μια σειρά από προϊόντα, απολύτως απαραίτητα για το κάθε νοικοκυριό, που θα δίνουν τη δυνατότητα για φθηνότερες επιλογές στον καταναλωτή και αφετέρου να παρακινηθεί ο ανταγωνισμός τόσο μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όσο και των προμηθευτών τους», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση Οικονόμου στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν

Ερωτηθείς για τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της χώρας μας, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι «η εμβέλεια της απήχησης των απόψεων της Τουρκίας συνεχώς θα συρρικνώνεται», προσθέτοντας ότι «η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται ούτε πανικοβάλλεται και μπορεί να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύς της Ελλάδας και της σημασίας των συμμαχιών που έχει η χώρα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα παρευρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, Γερμανία, 3 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Lisi Niesner
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα παρευρίσκονται στη Σύνοδο Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, Γερμανία, 3 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Lisi Niesner
Lisi Niesner via Reuters

Για την συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Βερολίνο και συμμετέχει στη Σύνοδο της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια και όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η Ελλάδα -ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και η πρώτη χώρα της Βαλκανικής που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα- στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Επίσης τόνισε ότι η χώρα μας στηρίζει την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια, τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσονται, όσο και με τις γενικότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

Τέλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει πολύ σύντομα σε καθολική απαγόρευση εμπορίας και χρήσης των παράνομων λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα