Οικονόμου προς ΕΣΡ για υπόθεση 12χρονης: Παραβιάζεται το κανονιστικό πλαίσιο

Επιστολή του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον Πρόεδρο του ΕΣΡ ζητώντας την παρέμβαση του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου, σε επιτολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με αφορμή κυρίως την υπόθεση των παιδοβιαστών της 12χρονης στον Κολωνό, σημειώνει ότι «τίθεται ζήτημα ηθικό αλλά και παραβίασης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για την προστασία της νεότητας» σχετικά με τον κώδικα δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει ότι απαιτείται η άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του ΕΣΡ.

Ακολουθεί η επιστολή του Γιάννη Οικονόμου:

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Εθνικού

Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι κοινωνοί μιας ακραίας κατάστασης σε βάρος θυμάτων, ιδιαιτέρως παιδιών, με την διακίνηση βίντεο και πληροφοριών γενετήσιου χαρακτήρα από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδικτυακούς τόπους. Τίθεται ζήτημα ηθικό αλλά και παραβίασης του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου για την προστασία της νεότητας, όπως ιδίως προσδιορίζεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2101/1992 με τον οποίο κυρώθηκε η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το άρθρο 9 του ν. 4479/2021 με την οποία ενσωματώθηκε η Οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και το άρθρο 10 του π.δ. 77/2003 που αφορά τον κώδικας δεοντολογίας ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών.

Κατόπιν αυτού θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση και κατά προτεραιότητα παρέμβαση του Συμβουλίου σας, βάσει της αρμοδιότητας που σας απονέμεται από το άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, τον ν. 2863/2000 και τη λοιπή σχετική νομοθεσία.

Με εκτίμηση,

Οικονόμου Γιάννης

Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Δημοφιλή