Ολυμπιακοί Αγώνες Πεκίνου: Δεν θα πωληθούν εισιτήρια στο ευρύ κοινό λόγω της COVID-19

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε έναν «κλειστό κύκλο».
Το Genting Snow Park, ένας χώρος διεξαγωγής αγώνων Snowboard και Freestyle Ski για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.
Το Genting Snow Park, ένας χώρος διεξαγωγής αγώνων Snowboard και Freestyle Ski για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022.
REUTERS

Τα εισιτήρια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 4 Φεβρουαρίου θα διανεμηθούν σε «στοχευμένες» ομάδες ανθρώπων και δεν θα πωληθούν στο ευρύ κοινό, δήλωσε τη Δευτέρα η οργανωτική επιτροπή, μετά την τελευταία αποτυχία στους Αγώνες που προκλήθηκαν από την COVID- 19.

Οι διοργανωτές είχαν πει τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα υπάρχουν διεθνείς θεατές στους Αγώνες, σύμφωνα με τις πολιτικές πρόληψης της COVID-19 που έχουν κλείσει τα σύνορα της Κίνας στους διεθνείς ταξιδιώτες.

Στην ανακοίνωση της Δευτέρας η επιτροπή έκανε γνωστή τη «σοβαρή και περίπλοκη» κατάσταση που επικρατεί και την ανάγκη προστασίας του προσωπικού και των θεατών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ντόπιοι θεατές που λαμβάνουν εισιτήρια πρέπει να τηρούν αυστηρά μέτρα πρόληψης της COVID-19 πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες, ανέφερε η επιτροπή. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισε πώς θα διανεμηθούν τα εισιτήρια.

Η Κίνα, η οποία έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να περιορίσει τις τοπικές λοιμώξεις από την COVID-19, προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση των εστιών της παραλλαγής Όμικρον με υψηλή μεταδοτικότητα, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινά η περίοδος ταξιδιών για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα διεξαχθούν στην κινεζική πρωτεύουσα και τη γειτονική επαρχία Χεμπέι, θα πραγματοποιηθούν σε έναν «κλειστό κύκλο» που θα κρατήσει τους αθλητές και το λοιπό προσωπικό των Αγώνων χωριστά από το ευρύ κινεζικό κοινό. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα φτάσουν με αεροπλάνα ναυλωμένα ειδικά για αυτούς.