Ολλανδία: Οικογένεια έμεινε κλεισμένη 9 χρόνια σε υπόγειο περιμένοντας το τέλος του κόσμου

Σε ένα μυστικό δωμάτιο μιας απομονωμένης φάρμας.
Σε ένα μυστικό δωμάτιο, σε μια απομονωμένη φάρμα.
Σε ένα μυστικό δωμάτιο, σε μια απομονωμένη φάρμα.
Reuters

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ολλανδική κοινωνία την είδηση πως μια ολόκληρη οικογένεια πέρασε εννέα χρόνια από τη ζωή της σε ένα υπόγειο, περιμένοντας το τέλος του κόσμου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι νεαροί ενήλικες και ο πατέρας τους εντοπίστηκαν σε ένα μυστικό δωμάτιο μιας απομονωμένης φάρμας, ενώ εξετάστηκαν από γιατρούς αφού έμειναν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο για εννέα περίπου χρόνια.

Η αποκάλυψη για το περιστατικό έγινε αφού ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ είπε πως επισκέφθηκε το μαγαζί του ένα μέλος της οικογένειας, το οποίο ήπιε πέντε μπίρες και έφυγε.

Είπε επίσης πως μιλώντας μαζί του, του αποκάλυψε πως είχε καταφέρει να ξεφύγει και πως χρειαζόταν βοήθεια. «Τα μαλλιά του ήταν μακριά, τα γένια του βρώμικα, ενώ φορούσε παλιά ρούχα και έμοιαζε τρομαγμένος. Μου ομολόγησε πως δεν είχε πάει ποτέ στο σχολείο και πως δεν είχε επισκεφθεί τον κουρέα για εννέα χρόνια».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δήλωσε πως ο νεαρός άνδρας του εξήγησε πως έχει αδέρφια τα οποία είναι κλεισμένα σε ένα αγρόκτημα. Στη συνέχεια, ο καταστηματάρχης ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες μετέβησαν στην κατοικία και πραγματοποίησαν έρευνα.

Οι αστυνομικοί αντίκρισαν μια κρυφή σκάλα πίσω από ένα ντουλάπι στο σαλόνι που οδηγούσε σε μια υπόγεια αίθουσα όπου στεγαζόταν η οικογένεια.

Η φάρμα προς το παρόν μένει αποκλεισμένη, έτσι ώστε οι ειδικοί να διαλευκάνουν την υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές το διάστημα που η οικογένεια έμεινε στο υπόγειο ή τι συνέβη στην μητέρα των παιδιών, παρότι ο δήμαρχος της περιοχής είπε ότι έχει πεθάνει εδώ και καιρό.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας της οικογένειας έχει καθηλωθεί στο κρεβάτι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.

«Χθες κάποιος μας ανέφερε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες διαβίωσης κάποιων ανθρώπων σε ένα σπίτι στο Buitenhuizerweg στο Ruinerwold. Πήγαμε εκεί», έγραψε η Αστυνομία. «Έχουμε ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματα», προσθέτουν οι Αρχές υπογραμμίζοντας ότι όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και οι έρευνές τους σε πλήρη εξέλιξη.

Ο τοπικός ταχυδρόμος από την πλευρά του είπε ότι δεν είχε παραδώσει ποτέ επιστολή εκεί.

(Με πληροφορίες από BBC, Telegraph)