Ολοκληρώθηκε η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Κατατέθηκε σήμερα από την Macquarie Asset Management το ποσό των 1,320 δισ. ευρώ, για την αγορά του ποσοστού.
ΔΕΔΔΗΕ
ΔΕΔΔΗΕ
Eurokinissi

Απέμενε το τυπικό μέρος –αν και όχι τόσο για το ύψος του ποσού- της πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Και σήμερα, Δευτέρα (28/2) με την κατάθεση του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 1,320 δισ. ευρώ, από την Macquarie Asset Management, η ΔΕΗ μεταβίβασε το 49% της συμμετοχής της στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Το τίμημα έχει προσαρμοστεί ώστε να απεικονίζει τη μεταβολή στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού (Net Asset Value) του ΔΕΔΔΗΕ έως την 28/2/2022, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Αγοράς Μετοχών.

Πέραν τούτου, είχαμε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΕΔΔΗΕ, μετά την παραίτηση των μελών, με την εξαίρεση του Αναστάσιου Μάνου, διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας και του Κωνσταντίνου Μασούρα, εκπρόσωπου των εργαζομένων, και την εκλογή των νέων μελών από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του μετόχου του ΔΕΔΔΗΕ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ, έχει ως εξής:
Μιχαήλ Κεφαλογιάννης, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
Stéphane Brimont, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Arthur Rakowski, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Mark Mathieson, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Ουρανία Αικατερινάρη, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Ευάγγελος Αγγελετόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Αλέξανδρος Πατεράκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Σωτήριος Χατζημιχαήλ, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Γεωργία Χριστοδουλοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Κωνσταντίνος Μασούρας, Μη Εκτελεστικό Μέλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων

«Η πώληση του 49% της συμμετοχής της ΔΕΗ στον ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie Asset Management, τον μεγαλύτερο διαχειριστή υποδομών παγκοσμίως, με μία ελκυστική αποτίμηση η οποία αντανακλά τη μακροπρόθεσμη αξία του ΔΕΔΔΗΕ, παρέχει τα αναγκαία εφόδια στη μεγαλύτερη θυγατρική μας, για τη μετάβαση σε μια νέα εποχή με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων για το εθνικό μας δίκτυο, το οποίο είναι ιδιαιτέρως αναγκαίο για τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της Ελλάδας», ανέφερε ο Γεώργιος Στάσσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

Ο Stéphane Brimont, επικεφαλής στην Macquarie Asset Management για τις χώρες Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα, ανέφερε ότι: «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε στενά με τη ΔΕΗ για να αυξήσουμε τις επενδύσεις στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να συμβάλλουμε στην υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων της Ελλάδας για την ενέργεια και την απανθρακοποίηση, να κάνουμε πιο ευέλικτο το ενεργειακό σύστημα και να δημιουργήσουμε αξία για τους πελάτες. Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της επένδυσής μας θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στη βιώσιμη ανάπτυξη του ΔΕΔΔΗΕ για τα επόμενα χρόνια».

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ότι ο νέος μέτοχος θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ακόμη πιο δυναμική και ταχύτερη ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία πρότυπο. Αυτό είναι μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας, καθώς μέσω του μετασχηματισμού του ΔΕΔΔΗΕ, αναβαθμίζεται η διαχείριση δικτύων στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, σε ένα κομβικό μάλιστα σημείο, με την ενεργειακή κρίση και την ενεργειακή μετάβαση σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο Αναστάσιος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοφιλή