ΠΟΛΙΤΙΚΗ
09/07/2019 19:01 EEST

Όσα προβλέπει το πρώτο ΦΕΚ: Στο «Προστασίας του Πολίτη» οι φυλακές - Στην αρμοδιότητα Μητσοτάκη ΕΥΠ- ΕΡΤ- ΑΠΕ

Αλλαγές.

EUROKINISSI

Το πρώτο ΦΕΚ της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι γεγονός και με τη δημοσίευσή του φέρνει και αλλαγές.

Καταρχήν, μεταφέρεται η αρμοδιότητα των φυλακών, από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο ίδιος σε συνέντευξή του προεκλογικά. 

Επίσης, μεταφέρονται απευθείας στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού η ΕΥΠ, αλλά και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, που έχει την ευθύνη τόσο της ΕΡΤ, όσο και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το Εθνικό Τυπογραφείο. 

Διαβάστε το ΦΕΚ

Άλλες αλλαγές είναι ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Δικαιοσύνης. Ως τη συγκρότηση ενιαίων υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων, το προσωπικό των μεταφερόμενων υπηρεσιών εξακολουθεί να υπάγεται στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπαγόταν κατά την έκδοση του ΦΕΚ.

Στο υπουργείο Εσωτερικών περνούν και οι αρμοδιότητες του Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο καταργείται. Το πρώην υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετατρέπεται σε υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Το πρώην υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μετατρέπεται σε υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ενώ εκεί μεταφέρεται η θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας. Η γγ ισότητας φύλων μεταφέρεται στο υπουργείο Εργασίας.