Οσκαρ χωρίς αποκλεισμούς: Όλες οι κατηγορίες στην απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του 2023

Η απόφαση να «κοπούν» οκτώ κατηγορίες από τη μετάδοση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.
Mario Anzuoni via Reuters

Ο Μπιλ Κρέιμερ, ο πρόεδρος του ΔΣ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου δήλωσε στο Variety ότι η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της τελετής απονομής των Όσκαρ 2023 θα περιλαμβάνει και τις 23 κατηγορίες των βραβείων. Όπως είπε «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όλες οι κατηγορίες θα συμπεριληφθούν στη live τηλεοπτική μετάδοση».

Στα φετινά Όσκαρ, οκτώ κατηγορίες -τα βραβεία Μουσικής, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Ήχου, Μακιγιάζ και Κομμώσεων, Ταινίας Μικρού Μήκους, Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους και Κινούμενο Σχέδιο Μικρού Μήκους- «κόπηκαν», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στη βιομηχανία. Τα οκτώ βραβεία μαγνητοσκοπήθηκαν μία ώρα πριν από την τηλεοπτική μετάδοση και τα μαγνητοσκοπημένα μέρη εντάχθηκαν στη ροή της τελετής.

Ο Κρέιμερ είπε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Ιούνιο, είχε πολλές συζητήσεις για την αποκατάσταση των κατηγοριών που εξαιρέθηκαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε θέση να το υλοποιήσουμε».

Οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2023, στο Dolby Theater, θα είναι για τρίτη φορά ο Τζίμι Κίμελ, επιλογή την οποία ο Κρέιμερ χαρακτήρισε «αποφασιστικής σημασίας», καθώς ο παρουσιαστής του «Jimmy Kimmel Live!», του βραδινού talk-show που προβάλλεται στο ABC από το 2003, διαθέτει εμπειρία στη live τηλεόραση.

Όσο για το τι μπορεί να περιμένει το κοινό που θα παρακολουθήσει την τελετή από τις οθόνες, ο Μπιλ Κρέιμερ έδωσε ένα πρώτο στίγμα λέγοντας ότι «Το μόνο που θα πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η επέτειος μας, τα 95α Όσκαρ, είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Νομίζω ότι δίνει έναν καλό ρυθμό για την εκατοστή μας επέτειο. Το βλέπετε και στο Μουσείο [Κινηματογράφου της Ακαδημίας], θεωρώ ότι είμαστε σε θέση να γιορτάσουμε την κληρονομιά μας φέρνοντας την Ακαδημία στο μέλλον και η τελετή απονομής θα το αντικατοπτρίζει αυτό».

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα