Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Τα μέτρα που θα ισχύουν – Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα και πότε

Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.
Προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής επετείου, στην Αθήνα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της εθνικής επετείου, στην Αθήνα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Eurokinissi

Τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στην παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εφόσον υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια της παρέλασης αλλά και της αποχώρησης, θα πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα εφόσον υπάρχει συνωστισμός σε αντίθεση όμως με τους παρελαύνοντες, οι οποίοι υποχρεούνται να διατηρούν αποστάσεις καθ′ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Δημοφιλή