Παρέμβαση Αρείου Πάγου για υπόθεση Λύτρα: Έρευνα για εισαγγελέα-ανακριτή που τον άφησαν ελεύθερο

Η ανακοίνωση.
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ενώ εξέρχεται από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον ξυλοδαρμός της συζύγου του.
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας ενώ εξέρχεται από τα δικαστήρια της Ευελπίδων μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για τον ξυλοδαρμός της συζύγου του.
Eurokinissi

Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικότερα, η κ. Κλάπα και η κ. Αδειλίνη διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας στην υπόθεση του δικηγόρου, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως είναι γνωστό, ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, ενώ η πράξη για την οποία κατηγορείται είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας»

Τι λέει η κυβέρνηση για την υπόθεση Λύτρα

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον Παύλο Μαρινάκη, κατά το μπρίφινγκ της Δευτέρας (17/6) ήταν και αυτό του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα. Ερωτηθείς γιατί δεν προφυλακίστηκε ο γνωστός δικηγόρος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «οι αποφάσεις των δικαστών ελέγχονται μόνο από τη δικαιοσύνη και όχι από την κυβέρνηση».

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη από Βερβεσό

Πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου σε βάρος Απόστολου Λύτρα, άσκησε στο μεταξύ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη, όπως υποχρεούται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων, σε βάρος του ποινικολόγου, μετά την επίσημη ενημέρωση που είχε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ότι σε βάρος του Απόστολου Λύτρα κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

Κατά συνέπεια, η υπόθεση πλέον θα διερευνηθεί απευθείας από το Πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και καθίσταται άνευ αντικειμένου και σταματάει η πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα που είχε παραγγείλει ο κ. Βερβεσός στον πρόεδρο του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήση Κωνσταντίνου.

Δημοφιλή