Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το γηροκομείο με τους δεκάδες θανάτους

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν 62 θανάτους ηλικιωμένων, έχοντας στα χέρια τους πάνω από δέκα καταγγελίες και πολλαπλάσιες καταθέσεις.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
MotionTeam

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον οίκο ευγηρίας στην Κρήτη, ο οποίος συνδέεται με δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων μέσα στους τελευταίους 13 μήνες.

Ο κ.Βασίλης Πλιώτας έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης να προΐσταται των ερευνών και μάλιστα του διαβίβασε τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν 62 θανάτους ηλικιωμένων, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο συγκεκριμένο ίδρυμα, έχοντας στα χέρια τους περισσότερες από δέκα καταγγελίες και πολλαπλάσιες καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν κάποιος μετά το θάνατο ηλικιωμένου τροφίμου του γηροκομείου οικειοποιήθηκε κάποιο περιουσιακό στοιχείο του θανόντα ή εάν οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με διάφορες συγγενών ηλικιωμένων, που απεβίωσαν.

Οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας πάντως χαρακτηρίζουν τις καταγγελίες ανυπόστατες και σπεύδουν να σημειώσουν ότι σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα τέλη του Μαρτίου δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό παράπτωμα.

Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χανίων δεν έχουν υποβάλλει δικογραφία στον εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις και για ποια αδικήματα.

Δημοφιλή