Πάτρα: «Υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού»

«Εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα μέτρα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας».
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

«Το πρόβλημα που αναδείχθηκε στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» είναι κάτι που δεν αφορά μόνο τον χώρο του νοσοκομείου, αλλά αναδεικνύει τη μεγάλη διασπορά που έχει ο κορονοϊός στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, Μάρκος Μαραγκός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με γιατρούς του «Αγίου Ανδρέα».

Αφορμή για την συνέντευξη Τύπου, ήταν διασπορά της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στο γενικό νοσοκομείο και όπως είπε η πρόεδρος επιτροπής λοιμώξεων του ”Αγίου Ανδρέα” και γιατρός της ΜΕΘ, Πατρούλα Μανωλοπούλου, «εφαρμόστηκαν άμεσα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προτείνονται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου μας, με συμμάχους σε αυτόν τον αγώνα από την πρώτη στιγμή, τόσο την 6η υγειονομική περιφέρεια, όσο και τον Μάρκο Μαραγκό και πλέον δείχνουμε ότι διαχειριζόμαστε την κατάσταση».

Παράλληλα, η κ. Μανωλοπούλου προσέθεσε ότι «η διασπορά του ιού είναι κάτι που δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο, αλλά φαίνεται ότι πίσω από αυτό υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και είμαστε έτοιμοι για πόλεμο, για αυτό θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε εδώ ελέγχοντας αυτή την κατάσταση, αλλά και προετοιμαζόμενοι για το επόμενο κύμα της πανδημίας».

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Μάρκος Μαραγκός, επισήμανε ότι «ως γιατροί βλέπουμε τις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες ότι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών έρχεται πάρα πολύς κόσμος για να εξεταστεί, κάτι που δεν βλέπαμε τις προηγούμενες μέρες» και προσέθεσε: «Όλο αυτό δείχνει ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί πάρα πολύ στην περιοχή μας κι ως εκ τούτου όλοι μας θα πρέπει να προσέξουμε και να βοηθήσουμε, ώστε να το ξεπεράσουμε αυτό, διότι είναι ένα πολύ- πολύ σοβαρό θέμα».

Όσον αφορά το υγειονομικό σύστημα της περιοχής, είπε ότι «είναι προετοιμασμένο, έχουμε ετοιμάσει κλινικές και έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε κι άλλες κλινικές αν χρειαστεί, ενώ παράλληλα έχουμε οργανώσει μία τηλεδιάσκεψη με τους γιατρούς της πόλης, ώστε να συντονιστούμε ακόμα καλύτερα και να μην έρχονται στο νοσοκομείο όσοι δεν χρειάζεται να νοσηλευθούν».

Επίσης, ο καθηγητής απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σχετικά με τους εμβολισμούς, ο κ. Μαραγκός είπε ότι «όσο πιο πολλοί εμβολιαστούν τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, διότι ο εμβολιασμός είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Στην συνέχεια, ο συντονιστής διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του ”Αγίου Ανδρέα”, Κωνσταντίνος Κούκιος, και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου, Θανάσης Χονδρομάρας, αναφέρθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Κούκιος, «παρότι υπάρχει μία τεράστια διασπορά που χτύπησε και την Παθολογική Κλινική, αυτή τη στιγμή η Κλινική κατάφερε με συντονισμένες ενέργειες και ήλεγξε το πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Χονδρομάρας σημείωσε ότι «τα μέτρα που έχουμε πάρει εδώ και πάρα πολύ καιρό υπερβαίνουν κάθε εντολή, κάθε νομοθεσία και κάθε διαδικασία», ενώ όπως συμπλήρωσε, «θα προφυλάξουμε τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα