ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/10/2020 15:42 EEST | Updated 04/10/2020 21:54 EEST

Παγκόσμια ημέρα των ζώων: Συγκινητικά μηνύματα και φωνές ευαισθητοποίησης

Σεβασμός και αγάπη στα ζώα.

Tatyana Aleksieva Photography via Getty Images

Η 4η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και κάθε χρόνο μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ εξαιτίας των τεράστιων κινδύνων που αντιμετωπίζει η πανίδα του πλανήτη, μεγάλος μέρος της οποίας απειλείται ακόμη και με εξαφάνιση τις επόμενες δεκαετίες.

VadymShum via Getty Images

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ′ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

China Daily China Daily Information Corp - CDIC / Reuters

 Η 4η Οκτωβρίου, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Thomas Mukoya / Reuters

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί φορείς, άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, επιφανείς προσωπικότητες και απλοί πολίτες έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με συγκινητικά μηνύματα αλλά και «φωνές» ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την προστασία των ζώων - όχι μόνο των κατοικιδίων ή των αδέσποτων της γειτονιάς αλλά του ζωϊκού βασιλείου στο σύνολό του.