Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Ενα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ από τον φοβερό Αρμάντ Ντουπλάντις

Το σώμα του πέρασε πολύ πάνω από τον πήχη. Μυθικά πράγματα από τον Σουηδό αθλητή.
Aleksandra Szmigiel via Reuters

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ, για τον απίθανο Αρμάντ Ντουπλάντις στο άλμα επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον.

Ο μόλις 22 ετών Σουηδός είχε κάνει πάλι παγκόσμιο ρεκόρ στις 20 Μαρτίου με 6, 20μ και σήμερα ξημερώματα έκανε πάλι την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών με 6, 21μ στο Γιουτζίν, δηλαδή έναν πόντο περισσότερο.

via Associated Press

Κατά τη διάρκεια του αγώνα έσπασε και το ρεκόρ του μύθου του αγωνίσματος Σεργκέϊ Μπούμπκα που είχε περάσει τα 6μ, 45 φορές στην καριέρα του, ενώ ο Ντουπλάντις χθες έφτασε τις 46 φορές.

Το άσχημο για τον Σουηδό ήταν ότι δεν είχε ανταγωνισμό γιατί ο δεύτερος αθλητής που πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ήταν ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσεν, με 5,94μ και το χάλκινο ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Τζον Ομπιένα που και αυτός πέρασε τα 5,94μ, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ Ασίας. Φανταστείτε να είχε ανταγωνισμό τι θα γινόταν.

via Associated Press

Και μπορεί ο πήχης να ήταν στα 6,21μ, όμως και για γυμνού οφθαλμού μπορούσε κάποιος να δει ότι ο γεννημένος στην Αμερική, αλλά πολιτογραφημένος στη Σουηδία απίθανος τύπος, έκανε άλμα που ήταν πολύ μεγαλύτερο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι αποστάσεις έγιναν πιο ακριβείς.

Η μεγαλύτερη απόσταση του κορμιού του από την Μπάρα ήταν 14,9 εκατοστά, πάνω από αυτή, δηλαδή το σώμα του έφτασε στα 6 μέτρα και 36 εκατοστά πάνω από το έδαφος.

Μάλιστα στο καρέ της κορύφωσης του άλματος η μικρότερη απόσταση του σώματός του ήταν 8,02 εκατοστά.

YouTube

Απίστευτο και όμως αληθινό…. Ένα είναι το σίγουρο, ότι έρχονται και άλλα παγκόσμια ρεκόρ…

Δημοφιλή