Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με παρέλαση 707 Mazda MX-5

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Μόντενα, στην Ιταλία.
MAZDA

Το ΜΧ-5 αποτελεί εμβληματικό μοντέλο για τη Mazda, η οποία παραμένει πιστή στην ιδέα του roadster, που συγκινεί ακόμα και τώρα, στην τέταρτη γενιά του μοντέλου.

Πριν λίγες ημέρες, στην πίστα της Μόντενα στην Ιταλία, συγκεντρώθηκαν 707 μοντέλα MX-5 όλων των γενεών, κατορθώνοντας να ξεπεράσουν το ολλανδικό ρεκόρ που σημειώθηκε το 2013, με 683 αυτοκίνητα.

Το μοναδικό αυτό ράλι αυτοκινήτων, έδωσε στην ομάδα της Mazda Ιταλίας την ευκαιρία να προσθέσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του roadster με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλές ακόμη δραστηριότητες της Mazda, όπως η παρουσίαση «Fun to drive will never die», με τον Ιάπωνα μηχανικό Nobuhiro Yamamoto, διευθυντή προγράμματος της τρίτης και τέταρτης γενιάς του Mazda MX-5, την Elisa Artioli, λάτρη της αυτοκίνησης και εγγονή του Romano Artioli, πρώην υποστηρικτή της Lotus, καθώς και του Andrea Levy, προέδρου του MI.Mo Milano Monza Motor Show. Οι ομιλητές παρουσίασαν ποικίλες ιστορίες για να εξηγήσουν τι πυροδοτεί το πάθος τους για την αυτοκίνηση και την οδηγική απόλαυση, γνωστή στην ιαπωνική εταιρεία ως «Jinba Ittai», δηλαδή η διαισθητική σύνδεση μεταξύ ενός Mazda και του οδηγού του.

Σε μια άλλη παρουσίαση, τη «Mazda MX-5 - Stories of an icon», ο Nobuhiro Yamamoto, ο Andrea Mancini, ιδιοκτήτης του «Miataland», ενός πολυτελούς θέρετρου στους λόφους της Ούμπρια, όπου διατηρεί τη συλλογή του από MX-5, ο David Giudici, διευθυντής των Ruoteclassiche, οι Youngtimer και AutoItaliana καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές, συζήτησαν για την αγάπη τους για το MX-5 μέσα από τις ιστορίες εκείνων που το σχεδίασαν, που το κατέχουν, και που το οδηγούν καθημερινά.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα