Πειραιάς: Το «οργανωμένο έγκλημα» πίσω από τη βόμβα

Πολλοί αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν πως κάποια ομάδα του υποκόσμου εποφθαλμιά τον έλεγχο τού συγκεκριμένου πρατηρίου.
Ισχυρή έκρηξη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά. Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ/EUROKINISSI)
Ισχυρή έκρηξη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα, στον Πειραιά. Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Στον πόλεμο μεταξύ ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος αποδίδουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα τής Παρασκευής, στον Πειραιά, με στόχο πρατήριο καυσίμων.

Οι δράστες, θέλοντας να αποφύγουν τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου αλλά και να τους δει κάποιος από τους δύο υπαλλήλους που εκείνη την ώρα είχαν βάρδια, επέλεξαν να τοποθετήσουν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στον μαντρότοιχο, που χωρίζει το πρατήριο με το διπλανό οικόπεδο. Επειδή ήθελαν, όμως, το μήνυμά τους να είναι ηχηρό, χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν καταστροφές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών και τζάμια διαμερισμάτων παρακείμενων πολυκατοικιών.

Την εξιχνίαση τής επίθεσης έχουν αναλάβει τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και πολλοί αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν πως κάποια ομάδα του υποκόσμου εποφθαλμιά τον έλεγχο τού συγκεκριμένου πρατηρίου και ήθελε να τρομοκρατήσει τον ιδιοκτήτη του.

Ο ”τυχερός”

Ιδιαίτερα τυχερός αισθάνεται ένας οδηγός, ο οποίος είχε σταματήσει στο πρατήριο να βάλει καύσιμα και, την ώρα που έφευγε έγινε η έκρηξη. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη δεξιά του και έτσι το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές στην πλευρά του συνοδηγού και εκείνος δεν τραυματίστηκε. Εάν, όμως, είχε ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός λίγα λεπτά νωρίτερα, θα ήταν κατά την είσοδό του στο πρατήριο και το ωστικό κύμα θα έπληττε την πλευρά του οδηγού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν μαρτυρίες κατοίκου, που πιθανά είδαν τους βομβιστές, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας σε ακτίνα αρκετών εκατοντάδων μέτρων, στην προσπάθειά τους να βρουν εικόνες από τους δράστες είτε να προσεγγίζουν τον στόχο τους είτε να φεύγουν μακριά από αυτόν.

Δημοφιλή