Πελώνη για turkaegean: Θα εξαντλήσουμε τις νομικές δυνατότητες για να ακυρωθεί η καταχώρηση

Ωστόσο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει καμία επίπτωση σε θέματα πολιτικά και κυριαρχίας.
.
.
YouTube

«Η ελληνική πλευρά θα εξαντλήσει όλες μα όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η καταχώρηση» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 fm η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για το «turkaegean».

«Είναι εμπορικό σήμα το οποίο χωρίς να το υποβαθμίζω δεν έχει καμία επίπτωση σε θέματα πολιτικά, κυριαρχίας και οτιδήποτε άλλο. Το αίτημα αυτό της καταχώρησης από την τουρκική πλευρά δεν εντοπίστηκε δυστυχώς έγκαιρα από τις αρμόδιες αρχές. Είναι κάτι για το οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ήδη ότι θα διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και όπως έχουμε πει προφανώς θα υπάρξει προσφυγή για αποκατάσταση» είπε σχετικά. Σημειώνεται πως σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει την Τρίτη η HuffPost Greece.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος “Τurkaegean” στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διετάχθη επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.