Πεντάλεπτη προπόνηση αν νιώθουμε ατονία μετά τις γιορτές

Αν βρισκόμαστε σε εορταστική αδράνεια, αυτές οι τρεις απλές κινήσεις θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιηθούμε.
LOADINGERROR LOADING

Αν κάτσατε και εσείς αρκετά μπροστά στην τηλεόραση και φάγατε άφθονο φαγητό, όπως εμείς, σας καταλαβαίνουμε.

Και ενώ αρνούμαστε να αισθανθούμε ένοχοι για τις ανέσεις του σπιτιού, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα σάντουιτς και οι γαλοπούλες μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε κουρασμένοι.

Εάν, όμως, έχουμε ήδη ξεκινήσει να κοιτάμε προς το νέο έτος, ίσως έχουμε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αποτινάξουμε τη χριστουγεννιάτικη «ύφεση».

Για να βοηθήσει σε αυτό, η προσωπική προπονήτρια του Gympass, Μπέκι Μπόουμαν, έδειξε στην HuffPost UK μια απλή, γρήγορη προπόνηση που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει όλους να βγούμε γρήγορα από την χειμερία νάρκη.

«Η σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη διάθεσή μας και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, κάτι που χρειαζόμαστε τις σκοτεινές μέρες του χειμώνα», λέει.

Ολοκληρώνουμε 20 επαναλήψεις από κάθε άσκηση, μετά συνεχίζουμε με 15 και ύστερα με 10 και τελειώνουμε με πέντε επαναλήψεις. Θα έχουμε ολοκληρώσει την προπόνηση σε πέντε λεπτά ή λιγότερο και θα είμαστε γεμάτοι ενέργεια μετά.

Squat In-Outs

Becky Bowman

Στεκόμαστε με τα πόδια σας ενωμένα και με τα χέρια μας στραμμένα προς τα πόδια μας. Πηδάμε προς τα έξω, ανοίγοντας τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων, λυγίζοντας τα γόνατα και τις φτέρνες σας στο έδαφος. Μετά κάνουμε ένα άλμα πίσω στην αρχική μας θέση. Αυτή είναι μια τέλεια άσκηση για τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς μας.

Hollow Rocks

Becky Bowman
Becky Bowman
Becky Bowman

Ξαπλώνουμε ανάσκελα σηκώνοντας τα πόδια και τους ώμους μας από το πάτωμα με τα χέρια ίσια πίσω από το κεφάλι μας στο ύψος των αυτιών. Κρατώντας το κάτω μέρος της πλάτης μας κολλημένο στο πάτωμα, κουνάμε το σώμα μας μπρος-πίσω σαν μια βάρκα. Όσο πιο ψηλά σηκώνουμε τους ώμους μας από το πάτωμα τόσο περισσότερο θα γυμνάζουμε τον κορμό μας.

Shoulder Taps

Becky Bowman

Ξεκινάμε σε θέση σανίδα με τα χέρια μας ακριβώς κάτω από τους ώμους μας και τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών. Κρατώντας τους γοφούς όσο το δυνατόν πιο σταθερούς, σηκώνουμε το ένα χέρι από το πάτωμα χτυπώντας τον αντίθετο ώμο και επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά. Αυτή είναι μια τέλεια άσκηση για τους ώμους, το στήθος και τον κορμό μας.