Πέθανε ο πατέρας των μεγάλων θεαμάτων του Μπρόντγουεϊ, Στήβεν Σόντχαϊμ

Σε ηλικία 91 ετών.
Στήβεν Σόντχαϊμ
Στήβεν Σόντχαϊμ
twitter.com/PhantomOpera

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών ο Στίβεν Σόντχαϊμ, συνθέτης και στιχουργός, μεγάλη μορφή του μιούζικαλ, κάτοχος επτά βραβείων Τόνι και οκτώ βραβείων Γκράμι.

Εγραψε τους στίχους, μεταξύ άλλων, για τo κλασικό μιούζικαλ «West Side Story», που έκανε θεατρική πρεμιέρα 1957. Το 1955 άρχισε να εργάζεται πάνω στο έργο που έγινε τεράστια επιτυχία του Μπρόντγουεϊ και μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε εξίσου επιτυχημένα στον κινηματογράφο το 1961.

Άλλες μεγάλες επιτυχίες του Σοντχάιμ ήταν οι «Follies» (1971), «A Little Night Music» (1973), «Pacific Overtures» (1976), «Sweeney Todd» (1979) - η πιο γνωστή του επιτυχία που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο - «Merrily We Roll Along» (1981) και «Sunday in the Park With George» (1984).

Ο Σοντχάιμ κέρδισε Οσκαρ για το τραγούδι «Sooner or later» που ακούστηκε στην ταινία «Ντικ Τρέισι» (1990) σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπίτι.

Η είδηση του θανάτου του Σόντχαϊμ ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον δικηγόρο και φίλο του Ρίτσαρντ Πάππας. Ο «πατέρας» των μεγάλων θεαμάτων του 20ού αιώνα του Μπρόντγουεϊ, πέθανε στο σπίτι του στο Ροξμπέρι του Κονέκτικατ, μια ημέρα μετά από ένα όμορφο δείπνο με φίλους για την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως είπε ο δικηγόρος του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σοντχάιμ πέθανε λίγο πριν την διανομή στις αίθουσες του μιούζικαλ «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Δημοφιλή