ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/05/2018 10:53 EEST

Πετρόπουλος: Στο τέλος του 2018 ο κάθε συνταξιούχος θα ξέρει πόσα παίρνει. Κάποιοι θα δουν βελτιώσεις και κάποιοι μειώσεις

SOOC

Με τους θεσμούς να επιστρέφουν στην Αθήνα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης μέσα από την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων και τον έλεγχο προόδου των εκκρεμοτήτων, ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγει για την κυβέρνηση είναι το ζήτημα των περικοπών στις συντάξεις από το επόμενο έτος.

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και έδωσε διευκρινήσεις για το πώς και πότε θα γίνουν, σημειώνοντας όμως πως η προοπτική των αντίμετρων για να εξισορροπηθεί η απώλεια για τα νοικοκυριά, είναι ορατή.

«Έχουμε 7 μήνες μπροστά μας. Έχουμε ένα μέρος συνταξιούχων που μπορεί να υποστούν μείωση. Έχουμε ένα 20% των συνταξιούχων που θα δει αυξήσεις. Και είναι και ένα ποσοστό που θα έχει μείωση από 0-18% της σύνταξης», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός για να συμπληρώσει:

«Εμείς θα το διαχειριστούμε ώστε να μην έχουμε μειώσεις. Έχουμε πλεονάσματα. Συνεπώς έχουμε το περιθώριο να διαχειριστούμε ζητήματα που πλήττουν τους πολίτες. Όταν θα έχουμε τα πλήρη νούμερα, εκεί θα παρέμβουμε. Θα τα συζητήσουμε και με τα κλιμάκια. Η συζήτηση θα γίνει τον Νοέμβριο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό».

Σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις, δήλωσε: «Δεν είπα ότι θα επέλθει μείωση. Είπα ότι από το σύστημα προκύπτει μείωση. Τον Δεκέμβριο θα ξέρει κανείς προσωποποιημένα πόσα θα παίρνει».

«Από 600 ευρώ και πάνω θα δουν βελτιώσεις», κατέληξε ο υφυπουργός, ενώ σημείωσε σχετικά με το κόστος των φαρμάκων πως αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του κόστους για τους συνταξιούχους. «Παίρνω κι εγώ φάρμακα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Sponsored Post