Πέτρος Φιλιππίδης: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε δύο φορές, μέσα σε ένα 24ωρο, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Eurokinissi

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό όπου βρίσκεται προφυλακισμένος.

Υποβάλλεται σε εξετάσεις που θα κρίνουν αν θα παραμείνει στο νοσοκομείο ή θα επιστρέψει στο κελί

Σύμφωνα με το MEGA o Πέτρος Φιλιππίδης εξετάζεται από τους γιατρούς οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν εάν θα τον κρατήσουν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διεκομίσθη.

Δύο φορές, μέσα σε ένα 24ωρο, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί αισθάνθηκε ένα μούδιασμα στη δεξιά πλευρά του σώματός του. Αμέσως μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και κρατείται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου οι γιατροί διέγνωσαν πως έχει υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο ηθοποιός λίγη ώρα μετά ζήτησε να πάρει εξιτήριο, το οποίο και υπέγραψε ο ίδιος καθώς δεν ήθελε να θεωρηθεί η νοσηλεία του, πρόφαση αποφυγής της σημερινής δίκης.

Ύστερα από την επιστροφή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, τα ξημερώματα της Παρασκευής ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να διακομιστεί ξανά στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί τόνισαν πως πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και η παραμικρή συναισθηματική φόρτιση μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, πράξεις για τις οποίες τον κατήγγειλαν τρεις συνάδελφοι του που κατέθεσαν στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας ότι ο καλλιτέχνης εκμεταλλεύτηκε την θέση ισχύος που είχε ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο ηθοποιός φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014.

Σε δύο από τις περιπτώσεις οι πράξεις τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου για επαγγελματικούς λόγους βρέθηκαν εκεί οι συνάδελφοι του, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησής του.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού είχε αντιταχθεί στο αίτημα των δύο ηθοποιών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών, πλην όμως το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα τους.

Πηγή: dikastiko.gr