Πέτρος Παππάς: Επιτέλους οι Έλληνες πλοιοκτήτες μπορούμε να επισκευάζουμε πλοία μας στην Ελλάδα

Τελετή υποδοχής στα ναυπηγεία Ελευσίνας για το πρώτο πλοίο της νέας εποχής, που ανήκει στην Star Bulk: Πρόκειται για το φορτηγό supramax, Star Cleo.
|
Aπό αριστερά: Ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Αδωνις Γεωργιάδης και ο CEO της Star Bulk κ.Πέτρος Παππάς.
Aπό αριστερά: Ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Αδωνις Γεωργιάδης και ο CEO της Star Bulk κ.Πέτρος Παππάς.
Huffpost Greece

Nέα εποχή στα Ναυπηγεία Ελευσίνας σηματοδοτεί η ολοκλήρωση του έργου επισκευής σε πλοίο που ανήκει στην εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Star Bulk. Πρόκειται για το φορτηγό supramax, Star Cleo.

Παρόντες στην τελετή υποδοχής του πλοίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ Πάνος Ξενοκώστας και οι εργαζόμενοι.

“...Θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους και να τους ευχαριστήσω. Γιατί δίνουν τη δυνατότητα στην ελληνική πλοιοκτησία, στους πλοιοκτήτες, να επισκευάζουμε επιτέλους τα πλοία μας στην Ελλάδα, να αφήνουμε τα χρήματά μας εδώ και να μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στις γείτονες χώρες και να τα αφήνουμε εκεί.”

- Πέτρος Παππάς, CEO Star Bulk
Ναυπηγεία Ελευσίνας. Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Ναυπηγεία Ελευσίνας. Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi

«Θέλω να συγχαρώ πρώτα την κυβέρνηση και ειδικότερα τον κύριο Γεωργιάδη και τον κο Παπαθανάση διότι χωρίς την αμέριστη βοήθειά τους αυτό το εγχείρημα δεν θα επρόκειτο ποτέ να ευοδωθεί. Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου τον κύριο Ξενοκώστα, ο οποίος αποφάσισε πριν από 3-4 χρόνια να φύγει από την Αμερική και να έρθει στην Ελλάδα έχοντας ένα όραμα το οποίο ήταν παρά πολύ δύσκολο να επιτύχει όμως τελικά το πέτυχε εις διπλούν Πρώτα στη Σύρο και τώρα στην Ελευσίνα που είναι ακόμα μεγαλύτερο εγχείρημα και πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Τρίτον, θέλω να αναφερθώ στους εργαζόμενους.

Χωρίς τη βοήθεια των εργαζομένων δεν επρόκειτο να γίνει τίποτα όπως και χωρίς τη βοήθειά τους στο μέλλον. Και θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω γιατί δίνουν τη δυνατότητα στην ελληνική πλοιοκτησία, στους πλοιοκτήτες να επισκευάζουμε επιτέλους τα πλοία μας στην Ελλάδα να αφήνουμε τα χρήματά μας εδώ και να μην αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στις γείτονες χώρες και να τα αφήνουμε εκεί πέρα. Και εύχομαι καλή επτυχία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας», τόνισε ο Πέτρος Παππάς.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ. Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Eurokinissi

Aδ. Γεωργιάδης: Σε χρόνο - ρεκόρ η έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να καλωσορίσουμε σε χρόνο ρεκόρ την έλευση του πρώτου εμπορικού πλοίου μετά από χρόνια στα ναυπηγεία Ελευσίνας για επισκευή αμέσως μετά τη κατάθεση στο αρμόδιο δικαστήριο του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας Onex. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Πάνο Ξενοκώστα για την πρωτοβουλία του, τον κ. Πέτρο Παππά, ο οποίος εμπιστεύτηκε πλοίο του για να έρθει πρώτο στη νέα εποχή των ναυπηγείων Ελευσίνας και πάνω από όλα τους εργαζόμενους των ναυπηγείων».

“Ενα τεράστιο ευχαριστώ στον πολύ μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή και άνθρωπο, τον κύριο Πέτρο Παππά, που έκανε την αρχή σήμερα στα ναυπηγεία Ελευσίνας - πρώτος ανάμεσα σε πρώτους στον κύκλο των Ελλήνων εφοπλιστών μας.”

- Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΝΕΧ
Ηuffpost Greece

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ζήτησαν την αρωγή και συνδρομή μας για μια δοκιμαστική ενδιάμεση περίοδο λειτουργίας προς οικονομική στήριξη τους και άμεσες επιβαλλόμενες παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποδομές απαξιωμένες για δεκαετίες. Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μεγάλη υπερηφάνεια αποφάσισε να συμβάλει με κάθε μέσο, δυνατότητα και δυνάμεις στο υγιές, ειλικρινές και κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαίωμα κάθε εργαζομένου να διεκδικεί αληθινή εργασία και καλυτέρευση της ζωής του και της οικογένειας του μέσω αυτής...Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πρωτοπόρους Έλληνες εφοπλιστές που μας εμπιστεύονται από την επανέναρξη του Νεώριου μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον ΥΠΑΝ κ. Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή ΥΠΑΝ κ. Παπαθανάση και να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον πολύ μεγάλο Έλληνα εφοπλιστή και άνθρωπο, τον κύριο Πέτρο Παππά, που έκανε την αρχή σήμερα στα ναυπηγεία Ελευσίνας - πρώτος ανάμεσα σε πρώτους στον κύκλο των Ελλήνων εφοπλιστών μας. Τα δάκρυα των εργαζομένων στην έλευση του πρώτου πλοίου στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων μετά από 5 χρόνια, μας γεμίζει έμπνευση για δημιουργία και προσπέλαση όλων των προκλήσεων ενός τόσο πολύπλοκου εθνικού εγχειρήματος».

Το STAR CLEO είναι Supramax bulk carrier χωρητικότητας 56.582 dwt, ναυπηγήθηκε στην Κίνα το 2013, είναι νηολογημένο στις Νήσους Μάρσαλ, ενώ νηογνώμονάς του είναι ο Bureau Veritas.