Η Linde ξεκίνησε την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Η εταιρεία χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH.
sdv
sdv
LINDE

Η Linde, μια κορυφαία, παγκoσμίως, εταιρεία βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών, με πωλήσεις 31 δισ. δολάρια το 2021, ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH, έχοντας λάβει το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου από την TÜV SÜD.

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, με όφελος για το περιβάλλον, ενώ συμβάλλει δυναμικά στην επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών.

Το ενδιαφέρον για λύσεις πράσινου υδρογόνου αυξάνεται σημαντικά σε βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα και αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς.

Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που η Linde κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την καθιέρωση της οικονομίας πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, επιτρέποντάς μας να προωθήσουμε την ατζέντα βιωσιμότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό ήταν μόνο το πρώτο στάδιο».

«Θα συνεχίσουμε να διερευνούμε νέα έργα και να επενδύουμε στο πράσινο υδρογόνο, ώστε να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκίνησης». Ανέφερε η Oana Reiber, γενική διευθύντρια της Linde Hellas.

Δημοφιλή