Πιτσιόρλας: Με παρακολουθούσαν οι δικοί μου επί ΣΥΡΙΖΑ. Τζανακόπουλος: Εντολή κυβέρνησης Σαμαρά

Εξηγήσεις για την παρακολούθησή του ζητά ο Στέργιος Πιτσιόρλας.
.
.
Eurokinissi

Εξηγήσεις για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζητά μέσω συνέντευξής του στα «Νέα» ο Στέργιος Πιτσιόρλας, που διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, με τίτλο «Αλέξη, γιατί με παρακολουθούσες;» αναφέρεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας «θεωρεί αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εν γνώσει του τότε πρωθυπουργού», με τον ίδιο να σχολιάζει πως «το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση» και να προσθέτει πως «η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι».

«Ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά με εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση» λέει, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος προσθέτει ότι έμαθε πρόσφατα από τις εφημερίδες πως η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε, μαζί με τον πρώην γγ του υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Σαγιά.

«Η πρώτη εκδοχή αυτής της υπόθεσης, όπως προκύπτει από τις διαρροές και από αυτά που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, ήταν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση “κληρονόμησε” από την προκάτοχό της τις παρακολουθήσεις για την ιστορία της Ζακύνθου, τις συνέχισε για να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις, δεν προέκυψε τίποτα και τις σταμάτησε», λέει ο κ. Πιτσιόρλας.

«Όταν η εκδοχή αυτή διαψεύστηκε από την προηγούμενη διοίκηση», συνεχίζει, «είπαν ότι παρακολουθούσαν κάποιους που ελέγχονταν για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κι έπεσαν πάνω σε μένα και τον Σαγιά. Ομως από τη συρραφή των τηλεφωνικών επικοινωνιών για το δίμηνο Ιανουάριου – Φεβρουάριου του 2016 που δημοσίευσε το ΜΠΑΜ, προκύπτει ότι παρακολουθούνταν και άτομα που δεν είχαν καμιά σχέση με την υπόθεση» αναφέρει, προσθέτοντας ότι «εκείνη την περίοδο εγώ ήμουν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. Διαχειριζόμουν κολοσσιαία θέματα, πολύ κρίσιμα για την πορεία της χώρας, τα λιμάνια, το Ελληνικό, σε ένα τρομερά δύσκολο κλίμα όπου δεχόμουν πανταχόθεν πολλαπλές επιθέσεις. Ξέρανε ότι υπήρχε μια παρακολούθηση και το άφηναν έτσι, χωρίς να μου πουν μια κουβέντα...μου είναι αδιανόητο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να με ενημερώσει, με άφησε εκτεθειμένο ενώ χειριζόμουν όλα αυτά τα θέματα».

Από πλευράς του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η εντολή για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

Δημοφιλή