Προβλήματα και πλημμυρισμένοι δρόμοι σε Θεσσαλονίκη και Βόλο μετά από καταιγίδες

Εκατοντάδες κλήσεις προς την Πυροσβεστική σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.
.
.
Thesstoday.gr

Εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που δέχτηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία τη νύχτα- με έντονα προβλήματα να προκαλούνται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, από τις πρώτες πρωινές ώρες ως τις 8 το πρωί της Δευτέρας υπήρξαν 560 κλήσεις- συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 540 κλήσεις, ενώ ενέργειες έγιναν σε 25 περιπτώσεις εκ των οποίων, 18 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων και επτά για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στις περιπτώσεις άντλησης υδάτων λόγω χαμηλής στάθμης. Οι ενέργειες συνεχίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην περιοχή του Βόλου, 20 κλήσεις ενώ ενέργειες έγιναν σε τέσσερις περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων.

Στη Θεσσαλονίκη τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης στους δήμους Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά. Κλειστή ήταν από τις 3 τα ξημερώματα η υπογείωση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, η οποία πλημμύρισε. Επίσης, στην περιοχή του 424 Νοσοκομείου είχε κλείσει ιρλανδική διάβαση που οδηγεί προς το Φίλυρο, ενώ στην Εξοχή και στο ύψος του Νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώθηκε καθίζηση λόγω έργων στο ρεύμα ανόδου. Έκλεισε επίσης λόγω πτώσης δένδρου η οδός Ανθέων που οδηγεί από τον Εύοσμο προς Φιλίππειο.

Στις Συκιές, σταθμευμένο αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά και κατέληξε σε κατάστημα, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων. Αρκετοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας στο σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα σημεία αυτά οι οδηγοί οφείλουν να κινούνται με προσοχή. Επίσης, ορισμένοι επαρχιακοί δρόμοι περιφερειακά της πόλης καλύφθηκαν από φερτά υλικά και διεξάγονται ενέργειες από συνεργεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την απομάκρυνσή τους.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχε προειδοποιήσει το βράδυ της Κυριακής η Πολιτική Προστασία, στέλνοντας μήνυμα από το 112. Τα φαινόμενα αναμένεται βαθμιαία από το μεσημέρι να εξασθενήσουν και τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Μέχρι τότε όμως αναμένονται βροχοπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, κατά τόπους έντονες.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή