Η μάνα της μοντέλας

…και για να μη της μείνει απωθημένο πέρασε για ένα διάστημα και από το μόντελινγκ…
.
.
.

Η μάνα της μοντέλας, βασικά!, υπήρξε μοντέλο και η ίδια. Πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία αφού ένα περασματάκι το έκανε σε κάποια τοπικά καλλιστεία της μοναχικής επαρχίας όταν ανάμεσα στον τρύγο και το μούστο, οι μερακλήδες άρχοντες βρήκαν τη μούσα τους στο πρόσωπο της βαλκάνιας ομορφιάς και τη γέμισαν τίτλους. Μις Μούστος, Μις Μπούστο, Μις Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μις Εξωτικό Φρούτο και πάει λέγοντας…

Αφού πέρασε με επιτυχία το crash test των απαντήσεων στις ερωτήσεις της Ελλανόδικης Επιτροπής που τις είχε σκονάκι, κι αφού κατατρόπωσε την υποψήφια από το Δουργούτι που ξέχασε τα SOS θέματα στο τσαντάκι με τις τρέσες και έλεγε αρλούμπες, - πχ στην ερώτηση: τι είναι το φυσικό αέριο, τα έχασε, κοκκίνισε και έφυγε φτύνοντας τους κριτές, - το επόμενο βήμα ήταν η εγγραφή της σε κάποια σχολή μοντέλων – όχι επιπέδου Βλαχοπούλου στην Παριζιάνα…. αλλά η επί πτυχίω αναγόρευση της σε πρέσβειρα του chic με τη βούλα της τριετούς φοίτησης.

Στο μεσοδιάστημα, έγινε ξανθιά, έκανε κάποιες φωτογραφήσεις για το χαρτζιλίκι, όπως λένε, τα έφτιαξε για ένα τέρμινο με κάποιο ράπερ, τράπερ, χάκερ, πέρασε από Μύκονο, πέρασε από Σαλονίκη, μπαινόβγαινε στα μπουζούκια ως VIP αφού έκανε «πόρτα» στον Κιάμο, και πάνω στο video clip μιας φίρμας που δουλεύει παράλληλα ντελιβεράς, κόλλησε το μικρόβιο της κάμερας και είπε: Θα κάνω τηλεόραση!

Έτσι ξεκίνησε τα σεμινάρια σε κάποια από τις Σχολές που σου παρέχουν θέα στoν κήπο ενός άλλου κόσμου που είναι φτιαγμένος από σαντιγί και γλάσο, ενός κόσμου που έχει τόση σχέση με την αντικειμενικότητα και την αλήθεια όση ο ακανές Σερρών με τα λουκούμια της Τσελιγκοπούλας στη Λάρισα και που η φενάκη της παραπληροφόρησης και τα νούμερα τηλεθέασης, επιβάλουν με το στανιό αλλαγή στη ρότα της βάρκας από τη μια στιγμή στην άλλη.

Εκεί έφτασε να ανταγωνίζεται εκατοντάδες ή χιλιάδες υποψήφιες που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο, μια θέση στο πάνελ ενός 24ωρου ξεκατινιάσματος, μια θέση εξωτερικής ρεπόρτερ που κοιτάει τις σημειώσεις της όταν μιλάει για τον απόπλου των πλοίων και το τροχαίο στη Συγγρού, μια θέση στη ζούγκλα του μαυροπίνακα ή στη ρόδα που γυρίζει ή –γιατί όχι ;- μια δική της εκπομπή με θέματα καυτά από τον Γολγοθά του Νεοέλληνα διανθισμένα με τσαχπινιά Στυλιανοπούλου και ύφος Τασώς Καββαδία όταν προξενεύει τον Χατζηθωμά.

Δεκάδες «πιλότοι» σκάνε σαν καμικάζι μπροστά στα μάτια του άμοιρου τηλεθεατή που δεν βλέπει σωτηρία, εν όψει της νέας σεζόν που ξαναμοντάρει τα αποφάγια, τα ληγμένα κι ότι κρύο και σκάρτο στην κουζίνα της τηλεόρασης για να τα σερβίρει σαν EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ ή σαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ με μουσικό χαλί από τη Νύχτα με τις Μάσκες!

Και τι έγινε;Τι κι αν ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω; Τι κι αν μόνο αυτοί που μισούν δείχνουν ζωντανοί; Η μάνα της μοντέλας υπήρξε κι αυτή μοντέλα και ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού: Καλύτερες είναι οι άλλες;

Κι επειδή δεν είναι καλύτερες, παρέα με άλλες μάνες, σε σιωπηρή συνεννόηση, θα αγοράσουν, πρώτες αυτές, μια θέση στο παράθυρο για να αγναντεύουν τη θλίψη όπως θα κατεβαίνει αργά αργά πάνω από τα κεφάλια τους σαν ομίχλη.

Τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί στη διάρκεια μιας περιήγησης δευτερολέπτων –λέγε με zapping –πέσαμε πάνω σε κρατικό κανάλι όπου η κατάξανθη συντάκτρια ρωτούσε τη μισόξανθη μάνα για την κόρη της και εκείνη απαντούσε αυτολεξεί:

…και για να μη της μείνει απωθημένο πέρασε για ένα διάστημα και από το μόντελινγκ…

Δημοφιλή