Εμπορικό πλοίο έπεσε στην ακτή του Βοσπόρου - Εκλεισαν τα Στενά

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ενα εμπορικό πλοίο με ξένη σημαία έπεσε στην ακτή των Στενών του Βοσπόρου το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν προσωρινά τα γραφικά και πολυσύχναστα στενά που διασχίζουν την Ιστανμπούλ.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της πόλης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε ζημιές στην τσιμεντένια διάβαση κατά μήκος της ακτής. Το πλοίο είχε δηλώσει μηχανική βλάβη λίγο πριν ακινητοποιηθεί.

Ο Βόσπορος, μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου, έκλεισε προσωρινά για την διεθνή κίνηση, καθώς το πλοίο ρυμουλκήθηκε προς την Θάλασσα του Μαρμαρά.

.
.
CNN TURK

Το υπό σημαία Λιβερίας «Songa Iridum» είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Οδησσού, στην Ουκρανία, με προορισμό το λιμάνι Αμπαρλί της Ιστανμπούλ.

Τέτοιου είδους ατυχήματα είναι σπάνια στο Βόσπορο, ο οποίος είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία και άλλες χώρες της Μαύρης Θάλασσας, τόσο ως θαλάσσιο πέρασμα, όσο και για τις θαλάσσιες μεταφορές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει προειδοποιήσει για τέτοια ατυχήματα και τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναβιώσει σχέδια δημιουργίας ενός τεράστιου καναλιού στην δυτική άκρη της Ιστανμπούλ, για να αποσυμφορηθεί η κίνηση στον Βόσπορο. Το σχέδιό του, ωστόσο, έχει συναντήσει την αντίδραση του νέου Δημάρχου της πόλης, των περιβαλλοντολόγων και εκατοντάδων κατοίκων της πόλης.

Δημοφιλή