Ο χελώνος που έμεινε μόνος στο σπίτι τα Χριστούγεννα - και του έβαλε φωτιά

Ευτυχώς, οι πυροσβέστες δεν κινήθηκαν σαν χελώνες.
.
.

Συνέβη και αυτό. Στην πόλη Γκρέιτ Ντάνμοου, σε απόσταση 73 χιλιομέτρων βορειοανατολικά του Λονδίνου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν να ανταποκριθούν σε μία κλήση για πυρκαγιά σε σπίτι, ανήμερα Χριστούγεννα.

Το τηλεφώνημα έγινε από έναν γείτονα, ο οποίος άκουσε τον συναγερμό να ηχεί σε διπλανό σπίτι, οι ένοικοι του οποίου είχαν φύγει για τις Γιορτές.

Οταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο σπίτι, το βρήκαν γεμάτο καπνό κι ένα από τα δωμάτια ήταν τυλιγμένο στις φλόγες. Εν τω μέσω, δε, της φωτιάς, ήταν μία αρσενική χελώνα, η οποία, όπως αποδείχθηκε, ήταν και η αιτία της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έσωσαν και μετά την αυτοψία στον χώρο, διαπίστωσαν ότι η φωτιά άρχισε όταν η χελώνα, η οποία είχε μείνει μόνη στο σπίτι, γκρέμισε μία θερμαντική λάμπα που έπεσε πάνω στην φωλιά της. Το στρωματάκι της χελώνας πήρε αμέσως φωτιά κι ευτυχώς που οι πυροσβέστες κινήθηκαν πολύ πιό γρήγορα από εκείνη.

«Αυτή η 45χρονη χελώνα μπορεί να δείχνει θυμωμένη, αλλά είναι η τυχερή της μέρα.» έγραψε στο Twitter η Πυροσβεστική του Εσσεξ. «Αφού πρώτα έβαλε φωτιά στην φωλιά της, ένας γείτονας άκουσε τον συναγερμό και μας κάλεσε. Οι πυροσβέστες μας που είχαν υπηρεσία, άφησαν τις οικογένειές τους για να σβήσουν την φωτιά και χάρισαν στην χελώνα Ευτυχισμένα Χριστούγεννα»