ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/02/2019 20:03 EET

Πολάκης για υπόθεση Μπεσκένη: Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι

Η απάντηση του υπουργού μετά την καταδίκη του.

EUROKINISSI

Μέσω facebook ήρθε η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη σημερινή δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει της οποίας κρίθηκε ένοχος για εξύβριση σχετικά με την περίπτωση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης συμβουλεύει τους δημοσιογράφους «να μην βιάζονται» καθώς δεν είχε ασχοληθεί επισταμένα με την αγωγή του Βασίλη Μπεσκένη, λόγω του θανάτου του. «Από τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο» καταλήγει ο κύριος Πολάκης, χωρίς να είναι απόλυτα αντιληπτό τι εννοεί με τη φράση «το συνεχίζουν», καθώς όπως είναι ευνόητο, η απόφαση του δικαστηρίου θα τύχαινε δημοσιότητας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Υπουργού:

«Οργίασαν πάλι σήμερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη ”μετα θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη” υπευθύνου του Γραφείου τύπου του Αδωνη Γεωργιάδη όταν ήταν Υπ υγείας .
Μην βιάζεστε .Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του(όπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με έναν εκδότη όταν έμαθα πως έπασχε από κακοήθεια) .
Από τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο !
Εκει που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι......
Μονό αυτό ως απάντηση ,τα άλλα εκεί που πρέπει ....»

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχτηκε τα επιχειρήματα της πλευράς Μπεσκένη και τόνισε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του» ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς « δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Επιπλέον, στον Παύλο Πολάκη επιβλήθηκε να καταβάλλει στην οικογένεια του δημοσιογράφου χρηματική αποζημίωση ύψους 18.000 ευρώ.