«Πόλεμος» για το «Bohemian Rhapsody» στη Μεγάλη Βρετανία. Διχάζει η ταινία

Διθυραμβικές οι κριτικές για την ερμηνεία του Ράμι Μάλεκ

Η νέα ταινία-βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι με τίτλο «Bohemian Rhapsody», έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο στάδιο Γουέμπλει του Λονδίνου, χθες, Τρίτη.

Εκατοντάδες Βρετανοί βρέθηκαν έξω από το δημοφιλές στάδιο το οποίο έχει μεγάλη σημασία για το συγκρότημα, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή συναυλία Live Aid το 1985. Τελικά, η ταινία προβλήθηκε στην αρένα και όχι το στάδιο, με τους θεατές να βγαίνουν διχασμένοι με τη νέα κινηματογραφική δουλειά. Σε μερικούς άρεσε, όμως η πλειοψηφία κάνει λόγο για μια αποτυχημένη προσπάθεια.

Το ρόλο του θρυλικού frontman των Queen, υποδύεται ο Ράμι Μάλεκ (Mr.Robot). Ο Μάλεκ γνώριζε από την αρχή ότι επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς οι Queen και συγκεκριμένα ο Μέρκιουρι, είναι πολύ αγαπημένοι στις γενιές όλου του κόσμου. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ουσιαστικά ο Φρέντι μοιάζει με θεό της ροκ, είναι μια θεότητα. Δεν θέλεις ποτέ να μιμηθείς και να υποδυθείς κάποιον. Αν ποτέ υπάρξει μια σύγκριση του Φρέντι με τον Φρέντι που υποδύομαι, δεν θα με ενοχλήσει. Είμαι έτοιμος να ακούσω ότι δεν τον παρουσίασα σωστά», δήλωσε ο Μάλεκ σε πρόσφατη συνέντευξη στη βρετανική HuffPost.

Κι όμως, ένας μεγάλος αριθμός κριτικών κινηματογράφου και σινεφίλ που παρακολούθησαν την ταινία, σχολίασαν την ερμηνεία του Μάλεκ πολύ θετικά. «Ο Ράμι Μάλεκ κάνει εξαιρετική δουλειά, μεταφέροντας τον τολμηρό Φρέντι και το ταλέντο του, αλλά η ταινία δεν καταφέρνει να αποδόσει καλά όλα τα υπόλοιπα γύρω από τον Μάλεκ», έγραψε ο Όουεν Γκλέιμπερμαν, κριτικός κινηματογράφου του Variety, στο Twitter.

«Παρά την πολύ καλή δουλειά του Μάλεκ στο ρόλο του Μέρκιουρι, μερικές συναρπαστικές μουσικές σεκάνς και δυο-τρεις υπέροχες στιγμές, η ταινία είναι περισσότερο ένα μουσικό ταξίδι στις καλές και άσχημες στιγμές του συγκροτήματος», έγραψε η USA Today.

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, ο οποίος ήταν στην πρεμιέρα, δήλωσε στο τέλος της ταινίας ότι ο Φρέντι θα αγαπούσε το αποτέλεσμα. «Στόχος ήταν να αντικατοπτρίσουν τον Φρέντι όπως του αξίζει. Όλα είναι εκεί, το χιούμορ, το ταλέντο, η απογοήτευση. Έχει λυπηρές στιγμές αλλά και ευτυχισμένες η ταινία. Οπότε ναι, εστιάζει στον Φρέντι γιατί αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία που θα υπάρξει για ένα φιλμ για αυτόν».

Μετά από 10 χρόνια γυρισμάτων, ο Μέι είπε ότι αυτή ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, το να βρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας με τους θαυμαστές. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

Από την άλλη όμως, ο Στιβ Ρόουζ του Guardian είπε ότι «το “Bohemian Rhapsody” τιμά τον Μέρκιουρι ως showman αλλά ποτέ δεν πλησιάζει τον Μέρκιουρι ως άτομο». Στον τίτλο της κριτικής της για την ταινία, η Telegraph τη χαρακτηρίζει ως «ένα γοητευτικό θέαμα, αλλά μακριά από “killer Queen”». Άλλα δημοσιεύματα αναφέρονται σε ένα «βαρετό» πρότζεκτ με πολύ δυνατό πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πηγή: Variety

Δημοφιλή