«Γυναίκες & Πολιτική»: Φεστιβάλ με προβολές και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

«Γυναίκες & Πολιτική»: Φεστιβάλ με προβολές και συζητήσεις στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Το ελληνικό δίκτυο γυναικών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση WIFT σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Ταινιών με τίτλο «Γυναίκες & Πολιτική».

Πρόκειται για ένα διήμερο με ενδιαφέρουσες προβολές και συζητήσεις σχετικά με το θέμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

«Οι γυναίκες παραμένουν και σήμερα μειονότητα στην πολιτική ζωή αλλά παρόλα αυτά προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική με όποιον τρόπο μπορούν και να συμμετάσχουν στην λήψη αποφάσεων με ίσους όρους. Το φεστιβάλ ταινιών αναδεικνύει τις προσπάθειες γυναικών σε διάφορες χώρες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε δύναμη έχουν, εντός και εκτός του πολιτικού συστήματος, για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους ή να βελτιώσουν την κατάσταση των γυναικών. Επίσης υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πολιτική», γράφει στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μυθοπλασίας που θα προβληθούν, προέρχονται από την Ελλάδα, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Πέρα από τις ταινίες, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ από τον Καναδά που οργανώθηκε με τη συνεργασία της Πρεσβείας του Καναδά.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 2.11.18/ Ώρα: 18:00

Σάββατο 3.11.18/ Ώρα 16:30

Χώρος: Ταινιοθήκη της Ελλάδος Greek Film Archive Ιερά Οδός 48 & Μ. Αλεξάνδρου 134-136 (μετρό Κεραμεικός)

Είσοδος ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα, επισκεφτείτε τη σελίδα.

Δημοφιλή