Πώς λειτουργούσε η σπείρα των εφοριακών της Χαλκίδας

Εξετάζονται τηλέφωνα, υπολογιστές και σημειώσεις.
.
.
Eurokinissi

Επιχειρηματίες της περιοχής εκβίαζε η σπείρα υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας σε συνεργασία με λογιστές, με 17 περιπτώσεις εκβιασμών να εξιχνιάζονται μόνο το τελευταίο τρίμηνο.

Η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Η έρευνα από τις Εσωτερικές Υποθέσεις άρχισε τον Νοέμβριο κατόπιν καταγγελίας, με αποτέλεσμα το πρωί της Τρίτης να γίνουν επτά συλλήψεις μετά από έφοδο στην εφορία Χαλκίδας.

Βάσει της αρχικής καταγγελίας άτομα που εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφορία ζητούσαν χρήματα από ανθρώπους με φορολογικές εκκρεμότητες για να τους βοηθήσουν να τις τακτοποιήσουν έκνομα ή να βγάλουν κάποια φορολογικά πιστοποιητικά.

Ακολούθησε έρευνα κατόπιν εισαγγελικής εντολής και την Τρίτη οι αρχές ειδοποιήθηκαν πως ένας πολίτης είχε φάκελο με 10.000 ευρώ για τα μέλη του κυκλώματος. Ο φάκελος βρέθηκε στο γραφείο της 50χρονης διευθύντριας, που, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την ΕΛΑΣ, είχε ηγετικό ρόλο, καθώς έπαιρνε και μοίραζε τα χρήματα στους άλλους εμπλεκόμενους. Επίσης φρόντιζε να είναι τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις για να γίνονται εργασίες χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Έχουν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, περίπου 95.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και σημειώσεις, που εξετάζονται από τις αρχές. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις όπου ζητούν 4.000, 5.000 και 10.000 ευρώ, από επιχειρηματίες κατά βάση, προκειμένου να τους διευκολύνουν στις φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν και δεν μπορούσαν να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά προκειμένου να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα έξι άτομα και αφορά και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοφιλή