Πώς να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα άσπρα σνίκερς μας - χρησιμοποιώντας και βότκα

Αναλυτικές, κι αποτελεσματικές, οδηγίες για δερμάτινα, πάνινα και σουετ σνίκερς, καθώς και για προληπτικά μέτρα.
.
Westend61 via Getty Images
.

...Κι έτσι τα πάλλευκα παπούτσια μας έχουν πάρει το βρώμικο χρώμα του νερού. Εμείς: α. προσποιούμαστε ότι ήταν πάντα γκρι. β. τα πετάμε. γ. συμβουλευόμαστε τον πλήρη οδηγό μας για το πώς να καθαρίσουμε λευκά πάνινα παπούτσια και να τα επαναφέρουμε χωρίς κόπο στην παλιά τους δόξα.(Συμβουλή: Η σωστή απάντηση είναι το «γ».)

«Εξορύξαμε» την σοφία του Πάτρικ Ρίτσαρντσον, συγγραφέα του audiobook Laundry Love και ειδικό στο πλύσιμο όλων των πραγμάτων, για μερικές συμβουλές. Ας διαβάσουμε παρακάτω αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνουμε τα σνίκερ μας να σαν καινούργια - είτε είναι δερμάτινα, είτε από καραβόπανο, ή σουέτ. (Ψιτ: Ναι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλυντήριο ρούχων για ορισμένους τύπους αθλητικών παπουτσιών - περισσότερα παρακάτω).

Πώς να καθαρίσουμε λευκά σνίκερς από δέρμα

1. Ας αφαιρέσουμε κι ας καθαρίσουμε τα κορδόνια. Αν και σίγουρα δεν θέλουμε να μουλιάσουμε τα δερμάτινα πάνινα παπούτσια μας στο νερό, τα κορδόνια θα τα πάνε καλά μετά από μια γρήγορη «βουτιά». Ας τα βγάλουμε έξω κι ας τα πλύνουμε στο χέρι με ζεστό σαπουνόνερο. Ας τα αφήσουμε να στεγνώσουν στον αέρα.

2. Ας απλώσουμε μια μικρή ποσότητα λιπαρού σαπουνιού στο εξωτερικό των αθλητικών παπουτσιών. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα σαπούνι σχεδιασμένο για την (συγκεκριμένη) εργασία ή απλά να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι λαδιού το οποίο λειτουργεί εξίσου καλά στο δέρμα όπως και στο ξύλο.

3. Ας τρίψουμε απαλά το σαπούνι με ένα πινέλο. Το σαπούνι με βάση το λάδι διασφαλίζει ότι οι γρατζουνιές και οι βρωμιές «γλιστρούν εύκολα»,. Στην πραγματικότητα, ο υπερβολικός ζήλος καθαρίσματος μπορεί να βλάψει το δέρμα.

4. Ας ξεπλύνουμε τα παπούτσια μας με ένα υγρό πανί μικροϊνών.

5. Ας αφαιρέσουμε το εσωτερικό τους με βότκα. Ναι, το διαβάσαμε σωστά. Αποδεικνύεται ότι η βότκα κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την απομάκρυνση των οσμών από σχεδόν οτιδήποτε. Το καλύτερο από όλα, η βότκα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που σκοτώνει τα βακτήρια και τους μύκητες. Απλώς, ας ρίξουμε λίγη βότκα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ας δώσουμε στο εσωτερικό των παπουτσιών μας ένα γενναιόδωροspritz κι ας τα αφήσουμε να στεγνώσουν στον αέρα.

6. Ας εφαρμόσουμε λευκό βερνίκι, εάν χρειάζεται.

Πώς να καθαρίσουμε λευκά σνίκερς από καραβόπανο

Τα καλά νέα: Σε αντίθεση με το δέρμα και το σουέτ, τα άσπρα παπούτσια από καραβόπανο μπορούν να αντέξουν το στύψιμο στο πλυντήριο.

1. Ας αφαιρέσουμε τα κορδόνια. Δεν χρειάζεται να τα πλύνουμε στο χέρι, αλλά πρέπει να τα αφαιρέσουμε πριν βάλουμε τα παπούτσια στο πλυντήριο για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφο πλύσιμο.

2. Βάζουμε τα παπούτσια για μια σακκούλα. Για ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, συνιστάται να τοποθετήσουμε τόσο τα πάνινα παπούτσια όσο και τα κορδόνια μέσα σε μια τσάντα πλυντηρίου πλέγματος πριν τα τοποθετήσουμε εντός.

3. Ας βάλουμε το πλυντήριο μπροστά. Ας προσθέσουμε ένα απαλό απορρυπαντικό μαζί με oxygen λευκαντικό (για επιπλέον φωτεινότητα) στο πλυντήριο κι ας πλύνουμε τα πάνινα παπούτσια σε μια πλύση με κρύο νερό.

4. Ας παραλείψουμε το στεγνωτήριο. Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να συρρικνωθεί το καραβόπανο.

Πώς να διατηρήσουμε τα παπούτσια μας λευκά προληπτικά

Όσον αφορά τα δερμάτινα πάνινα παπούτσια, συνιστάται να εφαρμόσουμε ένα υψηλής ποιότητας κοντίσιονερ για δερμάτινα παπούτσια πριν τα φορέσουμε και μετά ξανά μετά από κάθε καθαρισμό.

Οσον αφορά στα πάνινα, ένα προστατευτικό πάνινων παπουτσιών για όλες τις χρήσεις μπορεί να βοηθήσει να απωθήσει τη βρωμιά, τους λεκέδες και το νερό - απλώς ας φροντίσουμε να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή για να βεβαιωθούμε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση στο υλικό του παπουτσιού μας.

Πώς να καθαρίσουμε λευκά σουέτ παπούτσια

1. Ας τα τρίψουμε με μια βούρτσα από ορείχαλκο. Αυτές οι βούρτσες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την απομάκρυνση της βρωμιάς από το σουέτ.

2. Ας καθαρίσουμε τις σόλες. Μόλις αφαιρέσουμε την βρωμιά από τα λευκά σουέτ σουέτ, οι βρώμικες σόλες θα ξεχωρίζουν. Ας αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα σαπουνιού σε μια υγρή πετσέτα και κάνοντας στις σόλες ένα γρήγορο σκούπισμα.

3. Ας αντιμετωπίσουμε τυχόν λεκέδες. Τα κιτ καθαρισμού σουέτ είναι απαραίτητα γιατί όχι μόνο περιλαμβάνουν βούρτσα από ορείχαλκο, αλλά συνδυάζονται με κάτι που ονομάζεται γόμα σουέτ. Όταν χρησιμοποιείται όπως θα κάναμε με μια γόμα μολυβιού, αυτή η έξυπνη συσκευή θα απομακρύνει τους λεκέδες που δεν κατάφερε να απομακρύνει η βούρτσα.

ΠΗΓΗ: purewow.com

Προτείνετε μια διόρθωση