Πώς ο χριστουγεννιάτικος στολισμός μπορεί να διώξει τη μελαγχολία των γιορτών

Δες τον χριστουγεννιάτικο στολισμό ως μια μορφή ψυχοθεραπείας και στόλισε το σπίτι σου αν δεν το έχεις ήδη κάνει.
.
Evanto/womens life.gr
.

Λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα και τα «καμπανάκια» των Χριστουγέννων ηχούν ήδη στα αυτιά μας. Με την πόλη να έχει ήδη βάλει τα γιορτινά της μήπως είναι καιρός να εναρμονιστείς με την γιορτινή διάθεση και να στολίσεις το σπίτι (σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει ήδη);

Πριν προλάβεις να «γκρινιάξεις» για την ακρίβεια που πραγματικά έχει σαρώσει τα πάντα, την έξαρση του κορονοϊού που σε ψυχοπλακώνει και ότι άλλο πρόβλημα υπάρχει σε προσωπικό επίπεδο να σου θυμίσω ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή να κάνεις ένα … διάλειμμα από τις «μαύρες σκέψεις».

Οι ψυχολόγοι επιμένουν ότι ο στολισμός των Χριστουγέννων μπορεί να φτιάξει τη διάθεση σου και να σε βοηθήσει να νιώσεις ευτυχισμένη.

Και τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν στην παιδική ηλικία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν μόνο ευτυχία και ανυπομονησία για τις μυρωδιές των γλυκών, τα κάλαντα με τους φίλους και φυσικά τα δώρα του Άγιου Βασίλη.

Όλη αυτή η μαγεία των Χριστουγέννων, ξυπνά μέσα μας όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις της ξεγνοιασιάς των ανέμελων παιδικών χρόνων και καταφέρνει να σκεπάσει τις στενάχωρες σκέψεις της καθημερινότητας.

Δες λοιπόν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό σας μια μορφή ψυχοθεραπείας και στόλισε το σπίτι σου σήμερα κιόλας. Δε θα δώσεις χαρά μόνο σε σένα αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου, μικρά ή πιο ηλικιωμένα.

Γιατί μπορεί να μην πιστεύεις ότι οι μπάλες, το γκλίτερ και τα φωτάκια μπορούν να σου φτιάξουν το κέφι, στην πραγματικότητα μπορούν!

Δεν έχεις λοιπόν παρά να το διαπιστώσεις και να πιστέψεις ότι η ευτυχία βρίσκει πάντα χαραμάδα να μπει ακόμη και στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας.