Οκτώ κόλπα στο TikTok για να τυλίξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μείνει αξέχαστο

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο, ίσως, νομίζουμε. Ακόμα και για δώρα με περίεργα σχήματα, ακόμα κι αν ξεμείναμε από χαρτί.
Elena Noviello via Getty Images

Είμαστε στην τελική ευθεία πριν από τα Χριστούγεννα. Αγοράσαμε τα δώρα μας (καλά, τα περισσότερα λέμε), στήσαμε το δέντρο και η χριστουγεννιάτικη μουσική παίζει 24 ώρες την εβδομάδα. Αλλά υπάρχει πιθανώς ένα πράγμα που δεν έχουμε αρχίσει να κάνουμε: να τυλίξουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Αν είστε σαν εμένα, το χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα είναι η δουλειά που θα αφήσετε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν δεν είστε δημιουργικοί, το τύλιγμα των δώρων μπορεί να χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Ποιος ήξερε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να κόψουμε, να κολλήσουμε και να τυλίξουμε πακέτα;

Ευτυχώς, έχουμε τον κόσμο του TikTok για να μας βοηθήσει. Από συμβουλές για μοναδικά σχήματα μέχρι τα λάθη του χαρτιού περιτυλίγματος που πρέπει να γνωρίζουμε, ας διαβάσουμε αυτό που ακολουθεί πριν αρχίσουμε να παλεύουμε με το σελοτέιπ.

Οδηγός των αρχαρίων στο τύλιγμα χριστουγεννιάτικων δώρων

Αν δεν έχουμε τυλίξει ποτέ χριστουγεννιάτικο δώρο, ή πάντα κάνουμε λάθος, τα βίντεο της @jessicahaizman’s μπορούν να αποτελέσουν μια καταπληκτική αρχή. Συμβουλεύει να αποφύγουμε την τσάκιση και να τεντώνουμε καλά το χαρτί. Καλό είναι να ξεκινήσουμε μετρώντας το πλάτος του χαρτιού ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε αρκετό να τυλίξουμε. Οταν το έχουμε μετρήσει, ας το τεντώσουμε κι ας το τυλίξουμε βάζοντας σελοτέιπ. Για τα πλάγια, ας χρησιμοποιήσουμε τους αντίχειρές μας για να σπρώξουμε τηn μέση προς τα μέσα και να κάνουμε πτυχές στο πάνω και στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, ας το στερεώσουμε με ταινία.

Τύλιγμα δώρων με περίεργα σχήματα

Δώρα όπως παιχνίδια και μπάλες είναι λίγο πιο δύσκολο να τυλιχτούν. Είναι εύκολο να βάλουμε χαρτί περιτυλίγματος πάνω από μια μπάλα μπάσκετ, αλλά δεν θέλουμε να δώσουμε (στο περιτύλιγμα) το σχήμα του αντικειμένου. Ο χρήστης @lindsayroggenbuck λέει ότι δεν πρέπει να τυλίγουμε το χαρτί γύρω από το αντικείμενο, αλλά θα πρέπει να το διπλώσουμε σε τρία μέρη. Μετά ας διπλώσουμε το κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σχήμα «διαμαντιού» (ως βάση) κι ας τοποθετήσουμε το αντικείμενο μέσα. Στη συνέχεια, ας διπλώσουμε το επάνω μέρος του χαρτιού κι ας ανοίξουμε δύο τρύπες για να βάλουμε κορδέλες για ένα αριστοκρατικό φινίρισμα.

Καταπληκτικό κόλπο αν έχουμε λιγότερο χαρτί περιτυλίγματος

Κόψαμε πολύ χαρτί περιτυλίγματος; Ας μην ανησυχούμε, το @lindsayroggenbuck έχει άλλο ένα κόλπο για αυτό. Αντί να χρησιμοποιήσουμε άλλη μια παρτίδα χαρτιού περιτυλίγματος, ας γυρίσουμε απλώς το δώρο μας διαγώνια, κι ας το τυλίξουμε έτσι.

Κι όσο για την @cedar.knot γυρίζει τα δώρα της στο χαρτί περιτυλίγματος για να βεβαιωθεί ότι έχει αρκετό χαρτί για να ξεκινήσει να τυλίγει.

@cedar.knot Always have too much or to little wrapping paper ? This is a great way to measure so you don’t have to much waste ! #diywrappingpaper #giftwrappinginspiration #giftwrappingproblems #christmasgiftwrappingchallenge ♬ IT'S THE HOLIDAYS - Rory Sullivan

Απίθανες ιδέες περιτυλίγματος

Δεν χρειάζεται να μείνουμε στους παραδοσιακούς τρόπους συσκευασίας των χριστουγεννιάτικων δώρων. Υπάρχουν τόσες πολλές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης αυτής της ιδέας του @lizluxehome που μετατρέπει το απλό τύλιγμα σε τσάντα δώρου.

Εναλλακτικά, αυτό είναι για τα ... προχωρημένα χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα! Μπορεί να χρειαστεί λίγη εξάσκηση, αλλά αυτή η μέθοδος της mama_mila δημιουργεί ένα όμορφο πολυεπίπεδο περιτύλιγμα.