Προανακριτική: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πίσω για Τζανακόπουλο και Πολάκη

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν νομιμοποιεί την παρέμβαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Στην πολιτική απόφαση να μην αντικαταστήσει τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη από την Προκαταρκτική Επιτροπή οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Δευτέρα το πρωί θα οριστικοποιηθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και οι χειρισμοί που θα γίνουν.
Διατεθειμένος με κάθε τρόπο να δείξει ότι αποδέχεται το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της πλειοψηφίας, όπως το χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται όλες οι προτάσεις που εξετάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένο ότι (όπως έχει αποκαλύψει η Huffpost) η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Επιτροπή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Αλ. Τσίπρας να προτείνει εκ νέου τους Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προκαταρκτική να μείνει με δύο λιγότερα μέλη – δηλαδή να μην αντικαταστήσει τους δύο πρ. υπουργούς. Σημειώνεται ότι η μία επιλογή δεν αποκλείει την άλλη, καθώς μπορούν να αλληλοσυμπληρωθούν. Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν νομιμοποιεί την παρέμβαση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στα μέλη που θα ορίσει στην Προκαταρκτική.


Σε κάθε περίπτωση τη Δευτέρα (στις 11 το πρωί) στην Κουμουνδούρου θα συνεδριάσει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τη συμμετοχή και κορυφαίων κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις ύστερα από την επιστολή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Δημοφιλή