ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/08/2019 07:15 EEST | Updated 21/08/2019 07:33 EEST

Πρώτη επικοινωνία Τσίπρα - Σκουρλέτη με φόντο το συνέδριο «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ατζέντα της συζήτησης ενδέχεται να ενταχθούν και οι επιθέσεις που δέχεται ο γραμματέας του κόμματος.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει η πρώτη επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να ξεκινήσει η μακρά πορεία προς το συνέδριο. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020.

Η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ από τα θέματα που θα τεθούν είναι η προετοιμασία της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ (14 και 15 Σεπτεμβρίου) και της ευρωπαϊκής περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ατζέντα της συζήτησης Τσίπρα - Σκουρλέτη ενδέχεται να ενταχθούν και οι επιθέσεις που δέχεται ο γραμματέας του κόμματος. Ξεκινώντας από το διαδίκτυο και με αρθρογραφία συγκεκριμένων δημοσιογράφων που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν «φιλοΣΥΡΙΖΑ και αντιδεξιά γραφή», και συνεχίζοντας με αναπαραγωγή από φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, το τελευταίο διάστημα εγείρεται ζήτημα απομάκρυνσης του Π. Σκουρλέτη από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένοι επιχειρούν να συνδέσουν τα δημοσιεύματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται διαχρονικά κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και σήμερα πρωταγωνιστούν και πιέζουν για τον μετασχηματισμό του κόμματος στέλνοντας το μήνυμα «όποιος διαφωνεί με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ να το πει ρητά και να αφήσει τα «ναι μεν, αλλά».