ΤΟ BLOG
14/03/2020 08:51 EET | Updated 14/03/2020 11:21 EET

Πρώτη μέρα άδειας ειδικού σκοπού

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική

marcoventuriniautieri via Getty Images
«Εάν δεν είμαι εδώ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τότε έχω βγει για ψώνια» σύνθημα σε τοίχο" (το μήνυμα έχει μπει με ψηφιακό τρόπο)  The text was digitally superimposed and a release is provided ***

Ξεκινάει με ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Εν συνεχεία μια στάση για ένα εσπρεσάκι και λίγο μετά ένα brunch. Πηγαίνοντας προς το σπίτι, ρίχνει ένα…kino στο πρακτορείο, μπαίνει στο ΠΛΑΙΣΙΟ, να ρωτήσει για τα νέα smartophones, ενώ λίγο πριν μπει στην πόρτα της πολυκατοικίας, ένα τηλεφώνημα από την τρελοπαρέα τον γυρνάει πίσω στο τσιπουράδικο. Ενημερώνει στο σπίτι ότι θα αργήσει και αφήνεται στο καλαμπούρι του τραπεζιού. 

Το τσίπουρο ανοίγει την όρεξη για γλυκό, έτσι αφού σηκώθηκε, προχώρησε προς το κοντινό ζαχαροπλαστείο, όπου αναμένοντας υπομονετικά στην ουρά, αγόρασε όταν ήρθε η σειρά του ένα τσουρέκι. 

Με τις σακούλες του σούπερ μάρκετ και το τσουρέκι παραμάσχαλα, αλλά και με το… απόσταγμα των φιλοσοφιών που διατυπώθηκαν στη μεσημβρινή κατάνυξη, επιστρέφει στο σπίτι. Ρίχνει τα γερά φιλιά του σε σύζυγο και παιδιά, κατόπιν (ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών…) πλένει τα χέρια κι αράζει στον καναπέ. 

Μπαίνει στα δίκτυα από το smartphone κι αφού τελειώσει το σερφάρισμα και ξεκοκαλίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται, από τη μια με τις μάχες στον Έβρο και από την άλλη με τα νοσοκομεία, κάνει το πρώτο του ποστάρισμα , στέλνοντας τη μισή του σκέψη στα παλικάρια μας στα σύνορα, που αυτές τις ώρες τα δίνουν όλα απέναντι στον εχθρό και την άλλη μισή, στο ηρωικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων υγείας της χώρας μας, που ασταμάτητα παλεύουν με το χρόνο και τον κορονοϊό. 

Εν συνεχεία, έχοντας στο μεταξύ στερέψει από σκέψη, αφού ήδη την σκόρπισε λίγο πριν, καταπιάνεται με ρεπορτάζ που αναφέρονται στην ανυπακοή όλων αυτών, που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, γυροφέρνουν ασκόπως δεξιά κι αριστερά και δεν κάθονται στα αυγά τους , ποστάροντας οργισμένα στο FB: «Μα είναι τόσο ανεύθυνοι; Σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους; Σε τι κόσμο θεέ μου μεγαλώνουμε τα παιδιά μας!...».


(Η ιστορία είναι φανταστική, δημιούργημα του γράφοντα. Την αφήνω εδώ, με την ευχή και την ελπίδα, να είναι και να παραμείνει και τις επόμενες μέρες μια… φανταστική ιστορία, χωρίς κανέναν πραγματικό πρωταγωνιστή!...)

 

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.