ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/05/2020 12:12 EEST | Updated 24/05/2020 12:25 EEST

Ψυρρή: Απερίγραπτος συνωστισμός το βράδυ του Σαββάτου

Μπαρ άνοιξαν πριν την επίσημη έναρξη και διέθεταν ποτά take away, χωρίς αποδείξεις - Ο ένας πάνω στον άλλο οι θαμώνες.

Twitter/Marina Stelliou

Νέες εικόνες ανησυχητικού συνωστισμού εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.

Πριν από την επίσημη επαναλειτουργία των μπαρ, που έχει οριστεί για αύριο, Δευτέρα (25/5), κάποιοι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν βιαστικοί. Ανοιξαν πρόωρα - συνεπώς παράνομα - και πρόσφεραν ποτά take way σε πλαστικό ποτήρι, συνεχίζοντας απτόητοι την επικίνδυνη «μόδα» που έχει παρατηρηθεί αρκετά συχνά και σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια κατά τη διάρκεια του lockdown.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απερίγραπτος συνωστισμός στους πεζοδρόμους της περιοχής, με τους παρευρισκομένους να είναι σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον, όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο της ιστοσελίδας Clubber.

Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες θαμώνων κάποιοι καταστηματάρχες δεν έκοβαν ούτε αποδείξεις, επικαλούμενοι την επίσημη επανέναρξη των μπαρ, καφέ και εστιατορίων, την οποία, ωστόσο, οι ίδιοι παραβίασαν.

Μεγάλος, πάντως, είναι ο προβληματισμός για τον έντονο συγχρωτισμό πολιτών πριν ακόμη ανοίξουν τα μπαρ. Η απορία (και ανησυχία) όλων είναι τι θα συμβεί όταν θα μπουν πια και επίσημα σε λειτουργία.