ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΡΙΕΡΑ

Πτυχίο Φυσικοθεραπείας στην Κύπρο: Επίλεξε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 12-13 Ιουλίου 2023.
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, δεκάδες χιλιάδες μαθητών που ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους καλούνται να επιλέξουν τη σχολή της προτίμησής τους, συχνά χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς το αντικείμενο αλλά ούτε και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει. Η Φυσικοθεραπεία αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ δημοφιλή επιλογή μεταξύ των λεγόμενων παραϊατρικών επαγγελμάτων, με μεγάλη ζήτηση, πολύ καλές προοπτικές αποκατάστασης αλλά και με πληθώρα επιλογών εξειδίκευσης.

Τι ακριβώς είναι όμως η Φυσικοθεραπεία, ποιο ρόλο παίζει στην υγεία μας και γιατί είναι απαραίτητοι οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες υγείας;

Ίσως λιγάκι παρεξηγημένος, ο όρος «φυσικοθεραπεία» έχει συσχετιστεί στη χώρα μας περισσότερο με τη μάλαξη ή την εφαρμογή φυσικών μέσων όπως π.χ. η ηλεκτροθεραπεία ή η θερμοθεραπεία, τα οποία αποτελούν ένα μικρό μόνο τμήμα της φυσικοθεραπείας, που συνιστά μια Επιστήμη βαρύνουσας σημασίας για τον άνθρωπο. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σύνολο τεχνικών κινητοποίησης, ασκήσεων και αναλγητικών μέσων με στόχο την πλήρη αποκατάσταση και επαναφορά της λειτουργικότητας της κίνησης του σώματος για την όσο το δυνατό συντομότερη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες πριν την εμφάνιση του προβλήματός του.

Ως ειδικοί στην κίνηση και την θεραπευτική άσκηση και έχοντας εμπεριστατωμένη γνώση, οι φυσικοθεραπευτές είναι οι ιδανικοί επαγγελματίες για την καθοδήγηση και διαχείριση της άσκησης που προάγει υγεία και ευεξία. Επιπλέον, η φυσικοθεραπεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φροντίδα που συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου, στη βελτίωση της κίνησης, στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, εγκεφαλικά επεισόδια, χειρουργεία, αλλά και στη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής για τους ηλικιωμένους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξειδικευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες υγείας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές στον κλάδο της Φυσικοθεραπείας, τόσο σε προπτυχιακό, όσο και σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Μάλιστα, το Πτυχίο στη Φυσικοθεραπεία στο EUC είναι το πρώτο πρόγραμμα στο τομέα που προσφέρθηκε στην Κύπρο από το 2008. Το πτυχίο είναι βασισμένο στις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy).

.
.
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, οι φοιτητές μπορούν να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες μέσα από την εκπαίδευσή τους σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές υποδομές, ακολουθώντας την βασική κλινική εκπαίδευση και πρακτική σε νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, κέντρα αποκατάστασης και αθλητικά σωματεία. Γνωρίζουν το αντικείμενο, εξειδικεύονται, καταρτίζονται και προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το πρώτο κιόλας έτος σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση, δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να αναπτύξουν και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Οι απόφοιτοι Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξασφαλίζουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την εγγραφή τους στο Μητρώο Φυσικοθεραπευτών. Ενώ, μπορούν να εργαστούν σε Νοσοκομεία, Κλινικές, Οίκους Ευγηρίας, Αθλητικούς Συλλόγους και Σωματεία, Αθλητικά Κέντρα, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Ερευνητικά Εργαστήρια ή να εξασκήσουν το επάγγελμά τους σαν Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Η εξέχουσα θέση αλλά και η υψηλή ζήτηση του συγκεκριμένου προγράμματος, οφείλεται στο γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Επιστήμων Υγείας και Ζωής στην Κύπρο, προσφέροντας 23 συνολικά προγράμματα σπουδών στους τομείς αυτούς, ενώ 11 από αυτά κατ’ αποκλειστικότητα στην Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και υποβολής αιτήσεων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 12-13 Ιουλίου 2023. Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πτυχίο Φυσικοθεραπείας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2 Οκτωβρίου 2023

Δημοφιλή