Πτώση F-16 στην Ψαθούρα: Σώος περισυνελέγη ο πιλότος του μαχητικού

Νεότερη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Σώος περισυνελέγη λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης ο πιλότος του F-16 που έπεσε νωρίτερα στα ανοιχτά της νήσου Ψαθούρας, νότια της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: «Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας»

Στις 13:29 της Τετάρτης μονοθέσιο F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας. Ακολούθησε επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή.

Ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του έδωσε στον χειριστή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για επιτυχή και ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, μετέφερε σε επικοινωνία μας την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση της επιχείρησης διάσωσης του χειριστή μαχητικού αεροσκάφους F- 16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τις θερμές ευχές του προς αυτόν. Από την πλευρά μου ευχαρίστησα τον ομόλογό μου για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τον Έλληνα πιλότο», ανέφερε σε άλλη ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δημοφιλή