Πτώση μαχητικού Phantom νότια της Ανδραβίδας: Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια (Εικόνες)

Αγωνία για την τύχη των δύο πιλότων.
Protinews

Mαχητικό αεροσκάφος F-4 Phantom ΙΙ της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε στη θάλασσα νότια της Ανδραβίδας- σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τα δύο μέλη του πληρώματος.

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10.15 πμ και έπεσε στις 10.30 πμ σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, και όπως έγινε γνωστό έχουν εντοπιστεί συντρίμμια στον Κυπαρισσιακό Κόλπο: Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Το protinews.com.gr δημοσίευσε τις πρώτες εικόμες, οι οποίες δείχνουν κομμάτια του μαχητικού, τα οποία βρέθηκαν 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 δυτικά του Κατακόλου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Protinews
Protinews

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως οι δύο χειριστές πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος ασφαλείας, ωστόσο δεν φαίνονται να επιβεβαιώνονται- και μεταγενέστερες αναφορές λένε ότι οι χειριστές δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος και ότι για την πτώση ενημέρωσε το δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού. Σημειώνεται πως το Phantom εκτελούσε πτήση χαμηλής ναυτιλίας (σε χαμηλό ύψος).

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30 διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 2 ελικόπτερα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται και 1 C-130».

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Protinews)

Δημοφιλή