Ράσελ Κρόου, Ράμι Μάλεκ και Μάικλ Σάνον στην ταινία «Nuremberg» για τις δίκες των Ναζί

Η ιστορία στρέφει τον φακό στον Αμερικανό ψυχίατρο που κλήθηκε να αποφανθεί κατά πόσο ο Χέρμαν Γκέρινγκ και οι άλλοι ναζιστές κρατούμενοι είχαν σώας τα φρένας ώστε να δικαστούν.
(AP Photo/Rick Rycroft)
(AP Photo/Rick Rycroft)
via Associated Press

Ο Ράσελ Κρόου, ο Ράμι Μάλεκ και ο Μάικλ Σάνον θα είναι οι πρωταγωνιστές του ιστορικού δράματος «Nuremberg», της νέας ταινίας του Τζέιμς Βάντερμπιλτ, που θα διαδραματίζεται στη μεταπολεμική Γερμανία.

Η ιστορία στρέφει τον φακό στον βραβευμένο με Όσκαρ Ράμι Μάλεκ, ο οποίος θα ενσαρκώσει τον Αμερικανό στρατιωτικό ψυχίατρο Ντάγκλας Κέλι, που κλήθηκε να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι -η ελίτ του ναζιστικού καθεστώτος- ήταν σε θέση να δικαστούν για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν.

Ο Κέλι βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χέρμαν Γκέρινγκ, δεξί χέρι του Αδόλφου Χίτλερ, -στον ρόλο ο επίσης βραβευμένος με Όσκαρ, Ράσελ Κρόου-, ο οποίος το 1945, μετά τη σύλληψή του στο τέλος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, φτάνει σε ένα αμερικανικό κέντρο κράτησης στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο Λουξεμβούργο, μαζί με δεκαέξι βαλίτσες και μία κόκκινη καπελιέρα.

Ο Μάικλ Σάνον ενσαρκώνει τον δικαστή Robert H. Jackson, γενικό εισαγγελέα στις δίκες της Νυρεμβέργης, τον οποίο είχε διορίσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν.

Το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο βιβλίο «The Nazi and the Psychiatrist» (2014) του Τζακ Ελ Χάι -ο οποίος είχε πρόσβαση όχι μόνο σε έγγραφα, αλλά και στα ιατρικά αρχεία του Κέλι- υπογράφει ο Βάντερμπιλτ, μεταξύ άλλων, σεναριογράφος του «Zodiac», που έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Truth» και πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2024 στην Ουγγαρία.

Με πληροφορίες από Guardian

Δημοφιλή