Ρέντη: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά την επίθεση στον αστυνομικό – “Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε”

Οι εντολές και η κραυγή αγωνίας αστυνομικού για τον τραυματισμένο συνάδελφό του.
Eurokinissi Sports

Οι δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη έξω από το κλειστό ”Μελίνα Μερκούρη} όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αποκαλύπτονται στους διαλόγους των συναδέλφων του 31χρονου.

Όπως μπορεί ν′ ακούσει κανείς στο ηχητικό ντοκούμεντο, ο αστυνομικός ακούει να του λένε στην επικοινωνία «Δεν φεύγει κανένας από το γήπεδο εάν δεν λάβεις εντολή», κι εν συνεχεία, προφανώς έχοντας δει τον άτυχο 31χρονο άνθρωπο από τα ΜΑΤ που δέχτηκε την ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, αρχίζει να φωνάζει για το ασθενοφόρο.

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη. Κάνουν κίνηση μπρος πίσω» ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός στο Κέντρο. «Ελήφθη. Έχουμε κάνει τουρνικέ στον συνάδελφο;» ρωτάει το κέντρο. «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες» απαντά ο αστυνομικός.

«Όταν έρθει 541 κίνησε κανονικά τις δυνάμεις. Βάλε μέσα τα άτομα και τα παραδίδεις στις δυο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβεις εντολή» δίνει εντολή το Κέντρο.

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!» ακούγεται να λέει αστυνομικός. «Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το Κέντρο για το ασθενοφόρο.

Δημοφιλή