Ρέθυμνο: Ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή στο σχολείο – Φώναζαν «σκότωσέ τον» (Βίντεο)

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος» είπε η θεία του 13χρονου θύματος.
Eurokinissi

O άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή μέσα σε σχολείο στο Ρέθυμνο ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο προκαλεί σοκ ενώ για το απίστευτης αγριότητας περιστατικό έχουν ενημερωθεί τόσο οι αστυνομικές Αρχές όσο και η διεύθυνση της σχολικής μονάδας στην οποία έλαβε χώρα το συμβάν ωμής βίας.

Στο ντοκουμέντο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται το ανήλικο αγόρι να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα. Τον δέρνει με μένος, ένα άλλο παιδί με κλωτσιές και μπουνιές.

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος»

Σύμφωνα με την θεία του παιδιού που μίλησε στον ΣΚΑΪ το άγριο περιστατικό σημειώθηκε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει “σκότωσε τον”» πρόσθεσε η θεία του παιδιού υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο με δεύτερο ξυλοδαρμό.

Όπως είπε η θεία του παιδιού «το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησηε στη μητέρα».

Η θεία του 13χρονου υποστήριξε, τέλος, ότι «μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα “ευτυχώς υπάρχει το βίντεο” και μου είπε (σύμφωνα πάντα με όσα η ίδια ισχυρίζεται) “ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς”».

Δ/ντης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Μανούσος Μαραγκάκης.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές, που ενεπλάκησαν στο συμβάν. Ό,τι συνέβη συνέβη στις 07.30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο… Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08.00 αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στο δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στο μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οικογένεια του μαθητή ενημερώθηκε από τον προπονητή ποδοσφαίρου του 13χρονου.

Με πληροφορίες από: dikastiko.gr, ΕΡΤ

Δημοφιλή